≫ 

Pogodio oca reketom i urlao na njega, druži se s Novakovim neprijateljem: Ko je Stefanos Cicipas?

Grčki teniser stoji kao poslednja prepreka Noletu do još jednog grandioznog ostvarenja, ovde se podsećamo nekih njegovih epizoda i van terena

  • 9
Stefanos Tsitsipas Foto: Instagram/stefanostsitsipas98

Pred nama je srpsko-grčki duel za trofej Roland Garosa, Novakovo 29. Grend Slem finale, Cicipasovo tek prvo, iskustvo na delu protiv mladosti, decenija slave i titula, rekorda i pomeranja granica na jednoj strani, motiv, želja do neba da se "skine skalp" najvećem među najvećima, na drugoj.

Šta će prevladati, ko će uzeti "Kup Musketara"?

Stefanos Cicipas stoji kao poslednja prepreka Novaku Đokoviću na putu ka još jednom grandioznom ostvarenju, onom koje će ga primaći tako blizu do juče nedodirljivima, na trofej od Federera i Nadala na "večnoj listi" Grend slem šampiona.

Grk je otud sada najveći mogući rival našem asu, jer stoji mu na putu sa kojeg Srbin ne sme da skrene, da se oklizne i zaluta, i zato u redovima koji su pred vama, a pred veliko finale (nedelja, 15:00) sledi skica Cicipasovog teniskog i ljudskog profila.

Stefanos Tsitsipas Foto: Instagram/stefanostsitsipas98

Cicipasova godina iz bajke: Polufinale Australijen Opena i finale roland Garosa

Dvanaest godina mlađi Đokovićev naredni rival je u 2021. godini dosegao najveće karijerne visine, stratosferu, i čini se da se tek zahuktava.

Igrao je polufinale Australien Opena i igraće finale Roland Garosa. Sa Novakom se dosad sastajo sedam puta, dvaput je pobeđivao Srbina, što je svakome, Novaku najviše, i ovaj podatak sasvim jasan indikator kakvog rivala ima pred sobom danas.

Osim talenta i veštine koji su ga lansirali u sam vrh svetskog tenisa, ima i vrlo zapaljiv karakter, što je nebrojeno puta demonstrirao, uglavnom kad bi gubio poene i mečeve. Još se u teniskim kružoocima prepričava njegov burni emotivni ispad na ATP Kupu kada je, u nastupu besa, tresnuo reketom o stolicu i nehotice povredio svog oca i trenera Apostolosa, naočigled majke Julije Salnikove koja je bila na tribinama.

Otac je bio toliko šokiran reakcijom sina, da se momentalno udaljio od naslednka da ne bi totalno izranjavan izašao sa meča.

Sličan incident između Cicipasa seniora i juniora dogodio se i na US Openu, vrlo neprijatan, jer je i tada Stefanos bio vrlo besan i svoje negativne emocije izbacio tako što je urlao na oca.

Zanimljivo je da Cicipas, kao i Novak, imao određenih zdravstvenih problema zbog unosa namirnica sa glutenom. Njegova majka je svojevremeno pričala o toj epizodi sina i koliko mu je teško palo da se kao tinejdžer odrekne onoga što najviše vole deca - slatkiša.

- U njegovom razvoju kao tenisera, sve je bila teška priprema i disciplina, a za to nisu svi sposobni od malih nogu. Kao tinejdžer, Stefanosu je iz medicinskih razloga nametnuta stroga dijeta. Gotovo u potpunosti je morao da isključi gluten, šećer i laktozu, što je zaista pogubno za malo dete. Hrabro je to sledio tokom mnogih godina. Pomislite samo kakvu je dubinu karaktera imao čak i u tom osetljivom dobu. U isto vreme je trenirao i gotovo sve vreme putovao, noseći u prtljagu posebne namirnice - prisetila se mama Julija ne baš lakih momenata svog sina.

Grčki teniser je inače vrlo dobar prijatelj sa Novakovim "najvećim neprijateljem", Nikom Kirjosom, protiv kojeg je i igrao pomenuti meč na ATP kupu kada je "udario na oca". Australijanac mu očito "leži" po karakteru, na kraju krajeva zemljaci su (Kirjosov otac je Grk), ali, za razliku od svog "pajtosa", gaji veliko poštovanje prema Novaku Đokoviću.

Važi za šaljivdžiju, vedrog je duha, a najčešća "meta" pošalica mu je upravo Australijanac koji mu se našao na repertoaru u jednom od njegovih "skečeva" sa dizanjem kartona, kao aluzija na popularni original. Grk je tada na kartonu ispisao Kirjosov broj i poruku "zovi me".

Cicpas je još u zaletu svoje profi karijere sparingovao sa Đokovićem kad bi se "poklopili" na turnirima, i obično se svaki njihov susret završavao foto uspomenom već tada moćnog Noleta i još uvek golobradog Grka. Danas, stvari deluju daleko ozbiljnije među njima, Stefanos je porastao, ojačao, ali dali je kadar da pomrači Noletov put svelosti - saznaćemo već danas.

Video: Cicipas odlepio zbog navijanja: To treba da ostane u fudbalu, ne pripada tenisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA