Novak je pre 30 godina 1. put uzeo reket u ruke: Po njegovoj reakciji se videlo da će ući u istoriju

Redak snimak koji je dokaz ljubavi koja je rođena na prvi pogled između Đokovića i tenisa

  • 15

Video: Ekskluzivni snimak malog Novaka sa prvim reketom: Ta ljubav se ne može prepričati

Novak Đoković je osvajanjem Rolan Garosa ispisao istoriju tenisa! Postao je prvi igrač u istoriji Open ere koji je osvojio svaki Grend slem mimimum dva puta, došao je do svog ukupno 19. najvrednijeg pehara i samo na korak od najvećih rivala.

Telegraf je nedavno objavio do tada nikad viđene snimke Novaka kao klinca, koji je u junu 1991. godine, pre tačno 30 godina dobio na poklon prvi teniski reket.

Njegova sreća bila je neizmerna. Mogla bi se uporediti i sa srećom dečaka kome je on nakon osvajanja titule na Rolan Garosu poklonio reket.

Već po toj iskri radosti u Novakovom oku, moglo se naslutiti da će napraviti nešto veliko, da može da uđe u istoriju tenisa.

To je prepoznao i njegov otac Srđan, koji je uložio u Novakovu karijeru sve što je imao u njegovim ranim fazama karijere, kada se porodica Đoković mučila da izbori kraj s krajem.

Ipak, vera u uspeh Novaka na kraju se isplatila, a najveća sreća sada dolazi u vidu najvrednijih pehara i ulaska u anale teniske istorije.

Novak i sam kaže da je spreman da igra dokle god postoji da iskra sreće kada uzme reket u ruke, koja je podjednaka kao i onda kada je to učinio po prvi put, pre tačno 30 godina.

Uzeo je reket, otrčao na teren i počeo da udara lopticu... Ostalo je istorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA