≫ 

Kakav hvalospev Hrvata o Đokoviću: "Zlikovac" koji je prekinuo romantičnu večeru Nadala i Federera

Novak je na putu ka statusu najboljeg ikada, a povodom njegovog uspeha na Rolan Garosu na hrvatskom portalu osvanuo je tekst koji veliča njegovu karijeru

  • 30
Rolan Garos, Novak Đoković, Rafael Nadal

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković iz dana u dan ispisuje nove stranice istorije, a posle osvajanja Rolan Garosa upisao se u anale kao jedini teniser koji je u "open eri" osvojio sva četiri Grend slema miminum dva puta.

Njegov veliki podvig kojim je najavio lov na večni rekord Federera i Nadala, koji sada imaju samo jednu Grend slem titulu više od njega, naterao je hrvatski portal Telegram da objavi hvalospev na račun Đokovića.

Tekst pod naslovom "Partibrejker", počinje rečima "Bila je to lepa romantična večera sve dok nije došao On. Sad već pri njenom kraju Rodžer Federer i Rafael Nadal sedeli su siti, uz čašu crnog vina su sebi dali oduška i pričali zaneseno o tome kako nikad niko nije igrao tenis kao njih dvojica.

Britain Wimbledon Tennis

Foto: Tanjug/AP

Novinar koji je napisao tekst navodi da je to sigurno bilo tako negde 2008. godine, kada je sve obeležila ona čuvena romantična drama u finalu Vimbldona. Glorifikovao se Federer kao čovek koji je na teren dolazio u sakou, kako bi samo naglasio dodatno eleganciju kojom igra, kao i to da nikada nije predao meč koji je započeo u karijeri, dok je sa druge strane bio čovek koji je spreman da umre na terenu i nikad se ne predaje, a nikad u karijeri nije razbio reket.

- I onda ti dođe On. Kao da u romantičnu dramu odjednom ubacite zlikovca. Ili kao da je došao na tu imaginarnu večericu, naglo uzeo stolicu i seo za sto, dunuo i ugasio svieću te postao strašno drzak: "Momci, stići ću vas, pazite šta vam kažem" - govori dok ga ova dvojica posmatraju kao da je previše popio… - navodi se u ovom interesantnom tekstu.

Autor naglašava da je neverovatan taj Novakov "bezobrazluk" i količina samopouzdanja što za posledicu ima to da ga se većina suparnika boji, oni izlaze na teren misleći da mogu da ga pobede, a često zapravo ne mogu, ili se stisnu u ključnim momentim, teren im se čini manjim preko puta čim njega vide sa druge strane mreže.

Glorifikuje se i mentalna snaga Novaka i njegova sposobnost da izoštri fokus neverovatno brzo i da podigne formu kad mu se prohte, uz podatak da je dovoljno da posle 0:2 u finalu Grend slema ode malo u svlačionicu da popriča sa samim sobom i kao od šale preokrene meč, jer mu se može.

Federer, Novak Djokovic

Foto: Tanjug/AP

U teniskim krugovima često se može čuti kako "Novak nema eleganciju kao Federer", ali novinar ovog hrvatskog portala ističe da je neverovatno kako Đoković "crta" po terenu i ne vidi ništa stilski ružno u njegovoj igri kada počne rano da kupi lopticu, čisto je udara i "razvlači protivnika po terenu kao da je od žvakaće gume".

U tekstu se zaključuje da je Novak "krvi žedan" kada mu se kaže da nešto ne može da uradi. A tada je najopasniji. Sluša to gotovo celu karijeru i uglavnom je dokazivao suprotno.

- Uostalom, ne bi na toj imaginarnoj večeri tako drsko seo za sto s ljudima koji su zaneseno pričali kako nikad niko nije igrao tenis poput njih, intimno i naivno verujući da niko nikad i neće - zaključuje se u ovom tekstu.

Video: Hrvati strastveno navijali za Đokovića, slavili pobedu Srbina na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki ZH

    17. jun 2021 | 16:08

    Bravo za tekst👏👏👏

  • Sarajevo

    17. jun 2021 | 16:25

    Naravno da će navijati, mismo svi sa ovih prostora na ti,mislim na nas normalne i čiste neokaljane. Nećemo valjda navijati za tamo neke.

  • Rade

    17. jun 2021 | 16:39

    Bravo, i kod nas u Sloveniji najviše navijaju za Noleta. Hvala Bogu pa. Sloveni smo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA