≫ 

Nisam siguran da će Novak igrati Olimpijske igre: Teniski stručnjak zabrinuo Srbiju

Ipak, jedno su stručne analize, a drugo je šta u svom srcu oseća Novak Đoković

  • 11
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Teniski stručnjak Aleks Koreča osvrnuo se na predstojeće Olimpijske igre koje su već otkazali mnogi poznati teniseri, a komentator Eurosporta komentarisao je i eventualno učešće Novaka Đokovića na Igrama u Tokiju.

On ističe da nije siguran da li će Novak igrati na Olimpijskim igrama i da ga ne bi iznenadilo ukoliko se to ne dogodi.

- Odlazak u Japan znači promenu vremenskih zona, veću vlažnost, velike vrućine, igranje na tvrdoj podlozi posle šljake i trave, malo vremena za oporavak i za sve, zato morate da napravite izbore, jer nije lako takmičiti se u svemu. Zato nisam siguran da će Novak igrati na Olimpijskim igrama i ako to učini, zna da smanjuje šanse da osvoji US open. Ne bih se iznenadio ako Novak kaže da ne ide. Olimpijske igre su važno takmičenje, jer se održavaju na svake četiri godine i to je važno za atletičare, plivače, gimnastičare. Bitne su i za tenisere, ali ne i najbitnije. Morate da napravite prioritete. Ne radi se o tome da li želite da predstavljate svoju zemlju ili ne, to je apsudrno, samo morate da napravite prioritete - poručio je Koreča, koji je stručni konsultant "Eurosporta".

Španac smatra da je Novaku veći prioritet da osvoji kalendarski grend slem.

- Ima veliku šansu za kalendarski Grend slem. Ne samo zbog Rafe i Rodžera, već zbog onoga što je uradio na Rolan Garosu što je bila jasna poruka za sve rivale. Svi su očekivali da će biti dobar na Australijan openu, znalo se da može da igra dobro na Rolan Garosu, mada nisam siguran da je iko očekivao da će odigrati tako dobro na tim dugim mečevima i da će uspeti da se vrati iz zaostatka od dva seta.

Protiv Beretinija je izbacio emocije iz sebe i tada sam osetio da je spreman, jer je pokazao glad. U meču sa Rafom je skoro četiri sata držao visok nivo igre i to je najbolji pokazatelj želje da osvoji trofej. Iz dva seta minusa se vratio u finalu sa Cicipasom, a takve stvari će biti lakše na travi i tvrdoj podlozi. Ne bih se iznenadio ako osvoji i Vimbldon i US open. Biće veoma opasan - završio je Koreča.

Prijatelji, roditelji, rodbina u restoranu Novak na Novom Beogradu slave osvajanje Rolan Garosa, Novak Đoković

Foto: ATA Images

Ipak, jedno je ono što Koreča priča iz stručnog ugla, a drugo je ono što Novak oseća prema Srbiji. I sam Novak je posle osvajanja Rolan Garosa rekao da planira da igra na Olimpijskim igrama.

- Planiram da igram Olimpijske igre za sada. Kao što sam čuo, biće i nešto publike, lokalnih navijača iz Japana, koliko sam razumeo 20 ili 30 odsto kapaciteta. Ako nešto promene, ako ne bude nikakve publike, onda ću razmotriti da li ću želeti da idem ili ne. Trenutno, veoma sam uzbuđen oko toga - rekao je Đoković.

I njegov otac Srđan nedavno je takođe rekao da je Novakova velika želja i neostvareni san da osvoji Olimpijske igre.

- Nadam se da će igrati u Tokiju, vidite da se sve menja iz dana u dan. Njemu je to jedan neostvareni san. Znate šta se desilo u Riju, baš mu je teško to palo kada je ispao od Del Potra.

Video: Čuju se trubači Dejana Petrovića i Bože pravde: Proslava titule za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tane

    21. jun 2021 | 18:52

    Za sve ostalo postoji i sledeca godina. Za olimpijadu ne. Tesko ce Nole imati jos jednu sansu za zlato sa OI pa je, siguran sam, nece propustiti.

  • Oppo

    21. jun 2021 | 18:34

    Čovek javno rekao da mu je san zlato na OI i nadje se stručnjak da priča ovakve gluposti, pritom ni ne brani mnogo poena na US open-u. Au stručnjak sedi jedan.

  • Toma

    21. jun 2021 | 18:44

    Realno, moralno, ljudski i sportski Novak ide u Japan!? A, zašto, pa zato što mu još nedostaje Olimpijada?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA