≫ 

"Kad Novak igra miran sam samo zbog lekova koje uzmem": Srđan Đoković o kultnom finalu Rolan Garosa

Otac najboljeg tenisera sveta se prisetio nedavnog boravka u Parizu i epske borbe sa Cicipasom

  • 6
Veselin Jevrosimović i Srđan Đoković Printscreen: B92

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan, gostovao je u emisiji "Dnevni red" na TV B92 u društvu Veselina Jevrosimovića, predsednika kompanije "Comtrade" i prvog čoveka srpske atletike.

Osvedočeni prijatelji prisetili su se, na insisitranje voditelja Dragana Karadžića, nedavnog slavlja zbog istorijskog uspeha Đokovića i osvajanja Rolan Garosa, i otkrili još neke zanimljive detalje.

- I sada sam uzbuđen dok slušam intonirtanje himne za mog sina, usred tog zapadnog sveta gde mu nisu naklonjeni. Novak je svojim odnosom prema svima i svakome pokazao da smo veliki. To što imamo prelepu himnu i zemlju i staru naciju je za diku i ponos svih nas. To naše poreklo treba da nas ujedini da se nikad ne razdvajamo - počeo je Srđan Đoković.

Prvi čovek srpske atletike Veselin Jevrosimović je ispričao i kako se Srđan ponašao na 2:0 za Cicipasa.

- To je bio jedan fantastičan trenutak za sve nas. Mi smo više vodili računa o Srđanu nego o Novaku. Videlo se da je napet, ali on to nije pokazivao. Na 2:0 za Cicipasa pozvao nas je u obližnji kafić, dok smo sedeli nije pokazao nervozu nijednog momenta. Bio je više nego hladnokrvan, ali se u licu videlo crvenilo. Pitao sam ga jesi li išao da se pogledaš na ogledalu, a on mi je rekao "pusti me, nerviram se, ali ovo će biti sve u redu". Dok smo mi seli i popili piće Novak je vodio sa 3:0, i onda smo se vratili na tiribine i Srđan je rekao "to je to" - prisetio se Jevrosimović.

Šta se odigrava u glavi oca tokom meča? Kada je Novak gubio sa 2:0?

- Ta mirnoća je prividna, ona se dešava samo zbog lekova koje popijem da bih mogao da posmatram njegove mečeve. Supruga i ja smo došli na četvrtfinale jer je Novak tražio da dođemo, vapio je za nekim ko će navijati za njega. Jer vrlo retko će neko sem njegovog boksa da navija za njega. Svi mi iz boksa smo njegova produžena ruka. U tom meču sa Beretonijem opet je bila drama.

Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

- U polufinalu sa Nadalom ključan meč ne samo za Rolan Garos već i za nastavak karijere. Drugim ishodom koji neću da spomenem Novak ne bi mogao da ostvari svoje ambicije. Finale je finale, ali Nadal je bio ključni meč. Njegovo vraćanje od 0:5 u prvom setu, kada je sa tri osvojena gema nagovestio šta će se događati. I njemu je teško, ali i nama u tim trenucima.

- Novak je član svake normalne porodice u ovoj zemlji. Svako proživljava njegove mečeve na svoj način. On je stasavao u najgore vreme za našu zemlju, sankcije, bombardovanje, ali je pokazao da nismo onakvi kakvima nas na zapadu predstavljaju. Kako sam preživeo noć posle tog meča nije za priču i televiziju, To su pakleni sati - ističe Srđan Đoković.

Veselin Jevrosimović Printscreen: B92

Zatim je Jevrosimović opisao i kolika je mentalna snaga Novaka Đokovića.

- Kad je Novak završio meč, on je ušetao u klub u kom smo sedeli kao da je krenuo na trening. A ne da je upravo završio meč od 5 sati. Pitao sam ga zar je morao da nam priredi trilere? Rekao mi je "ma sve u redu imao sam kontrolu meča". Tada sam shvatio da nijednom tokom tog meča nije sumnjao da će biti pobeđen - seća se Jevrosimović.

Prvi čovek srpske atletike je otkrio i da Srđan Đoković od skoro ima specijalni rekvizit za slavlje.

- Kupio je portabl zvučnik marke Maršal. Ima 15 kilograma i mi smo puštali muziku posle pobede. Srđan može da im naplati reklamu za zvučnik - našalio se Jevrosimović.

Video: Veliko slavlje u restoranu Đokovića: Nole se veseli sa porodicom i prijateljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA