Troicki još nije završio karijeru: Dva koraka do glavnog žreba Vimbldona, ispratio ga i Milojević

Dobar start srpskih tenisera u kvalifikacijama za treći Gren slem u sezoni

  • 1
Adria Tour, Viktor Troicki

Foto: Nikola Tomić

Najavio je aktuelni selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki kako će posle Vimbldona okončati svoju profesionalnu karijeru. S obzirom na to da mu plasman nije dozvolio da se odmah nađe u glavnom žrebu, naš teniser krenuo je od prve runde kvalifikacija, gde je danas uz dosta muke uspeo da savlada Kristofera Ojbanksa u tri seta - 2:1 (6:4, 6:7, 7:5).

Srpski teniser prvi set prelomio je u trećem gemu, kada je uspeo da iskoristi tek treću brejk loptu koja mu se ukazala na servis Ojbanksa. Naredni gem je bio presudan, videli smo ukupno šest izjednačenja i tri brejk lopte za Viktorovog rivala, ali je srpski teniser zadržao servis i potom rutinski priveo ovaj deo igre kraju.

Činilo se da će Viktor ekspresno završiti meč, pošto je u prvom gemu drugog seta još jednom uzeo brejk, ali ga je nesrećno izgubio u šestom gemu i to pošto je prethodno mogao da stekne prednost od dva brejka.

Ušlo se u tajbrejk, koji je Ojbakns započeo sa dva mini-brejka, ali je Troicki uspeo da ih vrati bez ikakvih problema i da dođe do meč lopte. Nije iskoristio tu šansu, a Amerikanac jeste i otišlo se u treći set.

Tamo je viđena velika borba, ali svako je čuvao svoj servis. Kada se činilo da ćemo otići u tajbrejk, Troicki je u presudnom 12. gemu napravio brejk, samim tim realizovao prvu brejk loptu i prošao u narednu rundu. Igraće protiv Brendona Nakašime iz SAD.

U narednoj rundi kvalifikacija naći će se i Nikola Milojević koji je u dva seta savladao Lukaša Lacka (6:4, 6:4), Danilo Petrović trenutno igra svoj meč prvog pretkola, dok tek kasnije u ženskoj konkurenciji na teren izlazi Nina Kostić.

Video: Troicki: Novak je psihički najjači i to pravi razliku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Не претерујте

    23. jun 2021 | 16:37

    Зашто форсирате ову клинку, ништа посебно сем што је нечија кћер.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA