≫ 

Stigla odlična vest: Novak Đoković će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Pod vinjetom "ekskluzivno" tu vest jutros prenosi Sportski žurnal

  • 31
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Zabrinuo je nas je eminentni komentator Eurosporta i nekadašnji dvostruki šampion Rolan Garosa, Aleks Koreča rečima da Novak Đoković možda neće zaigrati na Olimpijskim igrama, kako bi sačuvao snagu za US Open i tako osvojio "godišnji Gren slem". Međutim, navijači najboljeg na svetu ne moraju da brinu, pošto je iz Teniskog saveza Srbije stigao demanti takve informacije!

- Novak je potvrdio želju da učestvuje na Olimpijskim igrama i mi smo spisak sa njegovim imenom već poslali Olimpijskom komitetu Srbije. Odatle će biti prosleđen dalje - kažu u Teniskom savezu, a ekskluzivno prenosi Sportski žurnal.

Jasno je na čemu se temelji Korečino razmišljanje, slavni teniser smatra da bi Novak bio preumoran da nakon Vimbldona igra i u Tokiju i "preko bare". Ali njemu verovatno nije bilo najjasnije koliko je Đokoviću bilo stalo da osvoji zlato na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Faktički mu samo to još i nedostaje, kako bi imao bukvalno sve u karijeri. Želi da čuje "Bože pravde" na podijumu.

Iz Teniskog saveza Srbije je poslat spisak od kojih je od tenisera tu još samo Miomir Kecmanović. Što se ostalih tiče, Dušan Lajović i Filip Krajinović su odustali, mogao je da to mesto popuni Laslo Đere, ali se ni on neće takmičiti pod zastavom Srbije.

- Situacija je ove godine veoma teška. Korona je sve maksimalno otežala. Mehur u Tokiju će biti za oko 10.000 ljudi, što će biti mnogo komplikovano i otežaće boravak sportista na Olimpijadi. Jedna stvar je biti u mehuru na turniru sa maksimalno nekoliko stotina učesnika, a druga u masi od 10.000 ljudi. Osim toga, uvek postoji strah do zaraze - kažu u Teniskom savezu za "Žurnal".

Video: Čiji je uspeh veći - Đokovićev ili Jokićev? Pitali smo ljude na ulicama Beograda šta oni misle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZoKa

    23. jun 2021 | 08:30

    Ima li vece casti nego igrati za svoju zemlju na jednom ovakvom prestiznom takmicenju.Tako rade prave patriote.Svaka cast Nole.

  • Grobari Sombor

    23. jun 2021 | 08:24

    To Srbine, cast je igrati za svoju zemlju,a ne kao neki...

  • Stefan

    23. jun 2021 | 08:44

    Svaka čast za Novaka i porodicu Đoković! Rodoljubi. Patriote. Srbi. Hvala gospodu Bogu nisu oni kao Jokići i onaj lala i konjušar Nikola Jokić. Džabe ti stotine miliona dolara Nikola Jokiću uvek ćeš biti i ostati sitna i bedna osoba koja više voli novac i proklete dolare nego svoju državu Srbiju i svoj narod!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA