Saznao da će igrati protiv Đokovića, pa odmah "udario" na Novakov PTPA: To je pomalo nepravedno

Andreson je, inače, član Saveta ATP, te otuda i ne čudi što je pričao protiv Đokovićeve organizacije

  • 2
Kevin Anderson Foto: Tanjug/AP

Samo nekoliko trenutaka nakon što je zakazao meč protiv Novaka Đokovića u 2. kolu Vimbldona, Južnoafrikanac Kevin Anderson izjavama je  "udario" na PTPA - udruženje profesionalnih tenisera koje vodi upravo prvi reket sveta!

Andreson je, inače član Saveta igrača ATP-a koji poslednjih dana žestoko napada PTPA koji polako preti da im "pokvari posao", a sve zarad boljeg tretmana za sve tenisere i teniserke.

Sudeći prema njegovim rečima, Andreson smatra da su nedavni navodi PTPA pomalo nepravedni, te je pokušao da objasni svoj stav o razmeni informacija među igračima.

- Mislim da je taj balans veoma "zeznut", jer ako pogledate svaku organizaciju širom sveta, predstavnici pokušavaju da donesu najbolju odluku za širu grupu ljudi. Određene informacije ne možete da širite među čitavom grupom igrača. Mislim da je nepravedno reći da nedostaje transparentnosti. Komunikacija je važna, priznajem, ali ona mora da ide u oba smera - rekao je Andreson na konferenciji i dodao:

- Tenis ne bi ostao isti ukoliko bi se neke poverljive i provatne informacije delile. To je razlog zašto su neke od njih osetljive i ne mogu da se dele sa svima. Što se tiče mene i svih u Savetu ATP, svi ulažemo vreme da na što bolji način predstavljamo igrače.

Đoković i Anderson bi na teren trebalo da izađu u sredu oko podneva, a pobednik tog duela u 3. kolu će igrati protiv boljeg sa meča Sepi - Kudla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. jun 2021 | 11:19

    Sta je udario?decko je izneo svoje misljenje na koje ima pravo

  • Константин

    29. jun 2021 | 17:01

    Пошто не знају значење речи инат,својим изјавама само га додатно мотивишу.Напред Новаче!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA