≫ 

Kecmanović pokazao veliko srce, umalo napravio čudo protiv 10. nosioca Vimbldona, ali je poražen

Srbija ima u Miomiru novog aduta kada je tenis u pitanju

  • 0
Miomir Kecmanović Foto: Tanjug-AP

Miomir Kecmanović nije uspeo! Bio je na pragu prave senzacije protiv 10. nosioca Vimbldona, ali je na kraju ipak morao da pruži ruku Špancu Robertu Bautisti Agutu, koji je slavio sa 6:3, 6:3, 6:7, 3:6, 6:4.

Borio se Kecmanović kao lav u neverovatnom trileru u pet setova, koji se igrao dva dana, pošto je meč prekinut prethodnog dana i nastavljen tek narednog.

Videli smo svašta u ovom meču, mnogo preokreta obrta, ali i veliki talenat Kecmanovića, koji je najavio da je kadar za velika dela i na Grend slemovima. Ima vremena za njega pošto ima tek 21 godinu.

Pokazao je i mentalnu snagu, jer delovalo da je izgubljen posle prva dva seta, ali se onda volšebno vratio u igru i izborio peti set, u kojem su nijanse odlučivale, ali je na kraju ipak Španac izašao kao pobednik.

Bautista Agut je meč počeo bolje, dobio je uvodna dva seta sa po 6:3 i stekao ozbiljnu prednost, pa su mnogi verovali da je 10. nosilac slomio otpor mladog srpskog tenisera. Međutim, Kecmanović nije tako mislio i u trećem setu je konačno uspeo da slomi otpor Aguta i da mu oduzme servis i to čak dva puta. Međutim, Španac je uspeo da se vrati i da izbori tajbrejk i to nakon četiri propuštene set lopte Kecmanovića, pa je set ušao u tajbrejk u kojem je Kecmanović bio bolji sa 7:3.

Start četvrtig seta takođe je bio bolji za Aguta, koji je napravio brejk, a nakon toga je ubrzo meč i prekinut, pa je nastavljen tek narednog dana.

Kecmanović je zaigrao kao u transu, vezao je četiri uzastopna gema i dobio set sa 6:3 i uveo meč u peti set.

U petom setu su oba igrača čuvala svoj servis sve do rezultata 4:3 za Aguta, kada je Kecmanović pretrpeo brejk, iako je imao gem loptu.

Agut je u narednom uspeo da se izvuče posle 30:0 za Kecmanovića i na kraju je obezbedio trijumf i treće kolo u kojem ga čeka Nemac Dominik Kepfer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA