≫ 

Pogledajte kako su svetski mediji odali počast Novaku Đokoviću nakon što je ušao u istoriju tenisa

Srpski teniser izjednačio se sa Nadalom i Federerom po broju osvojenih titula na Grend slem turnirima

  • 0
Novak Đoković svetski mediji

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Uspeo je Novak Đoković da se popenje na sam vrh svetskog tenisa. Titulom na Vimbldonu izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na večnoj listi sa 20 osvojenih Grend slem trofeja. A odmah posle pobede u izjavi je nagovestio da se njegov put tu neće zaustaviti.

I brojni svetski mediji reagovali su na pobedu Novaka Đokovića protiv Matea Beretinija. Po običaju francuski L'Ekip imao je veoma kratak, ali jak naslov "Đoković - posebnih dvadeset", dok je u Španiji na naslovnoj strani Asa stoji naslov "Đoković se domogao vrha". U Marki su otišli još jedan korak dalje pa su posle izveštaja "Đoković se popeo na Olimp", napravili analizu "Deset stavki koje potvrđuju da je Novak najbolji teniser na svetu".

I nemački Bild posvetio je dobar deo svoje naslovne strane srpskom teniseru sa naslovom "Novak Đoković je šampion Vimbldona", dok je dosta pažnje finalu Otvorenog prvenstva Engleske pridano u Italiji. U oči na čuvenoj Gazeti upada naslov "Beretini, priča bez srećnog kraja: Novak osvojio 20. Grend slem, ima ih koliko Nadal i Federer". Republika piše kako je "Beretini sanjao samo jedan set, ali je kralj Vimbldona i dalje Đoković".

Komšijski mediji takođe su odali počast Novaku. Hrvatski Indeks je tako kao svoju glavnu vest postavio "Đoković osvojio Vimbldon i 20. Grend slem titulu, te izjednačio rekord Federera i Nadala", uz to imaju posebnu vest pod naslovom "Novak Đoković najbolji svih vremena", a bosanski Klix reagovao je na sličan način "Đoković osvojio Vimbldon i izjednačio se na večnoj listi sa Federerom i Nadalom". Mađarski Nemzeti Sport kaže da je "Lord Đoković ponovo šampion Vimbldona, osvojio je 20. Grend slem titulu".

Video: Nikad lepši pogled na večnu listu! Novak poslao legendu Vimbldona u istoriju, slede Rafa i Rodžer

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA