≫ 

Surove činjenice zašto je Novak Đoković GOAT: A fotke su čista emocija najboljeg svih vremena

I najveći navijači Federera i Nadala sada moraju da priznaju da je Novak ispred njih dvojice u trci za najboljeg igrača svih vremena

  • 2

Sve one "neverne Tome" i oni koji su sumnjali i nipodaštavali i potcenjivali Novaka Đokovića i njegova dostignuća od nedelje su ostali bez svih argumenata u polemici ko je najbolji teniser svih vremena.

Srbin je pobedio Matea Beretinija u finalu Vimbldona i po 6. put osvojio titulu na "Ol Ingland Klabu", ali i što je najvažnije stigao do svoje 20. Gren slem titule u karijeri.

Time se izjednačio sa rekorderima i svojim najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po tom parametru, koji mnogi i smatraju kao najvažniji u trci za najboljeg igrača "belog sporta" u istoriji.

Kako trenutno stoji situacija teško da će neko uspeti da spreči srpskog tenisera da osvoji još nekoliko Gren slemova i tako postane i usamljeni rekorder čime bi potvrdio samo titulu GOAT-a o kojoj se već godinama priča, a u poslednjih manje od 24 časa još više.

Čini se da bi to moglo da se dogodi već početkom septembra na US openu čime bi Novak postao i jedini igrač kome je pošlo za rukom da u istoj kalendarskoj godini osvoji sve Gren slemove, takozvani Zlatni slem.

Šta to izdvaja Đokovića od Federera i Nadala u trci za titulu najboljeg svih vremena, ali i šta ga izdvaja od svih ostalih igrača možete videti u našem videu na početku teksta koji pokazuje i da nije sve samo u surovim brojkama, činjenicama, statistici.

Video: Đoković piše istoriju, a još ni do finala nije došao: Zanimljive činjenice pred 1/4 finale Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    12. jul 2021 | 12:11

    Samo retki osvajaju zlato na olimijadi

  • Petar

    12. jul 2021 | 14:29

    Комплетирати гренд слем низ је освојити сва четири турнира. Златни слем је низ од четири велика турнира + златна олимпијска медаља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA