"Federer je bolji igrač od Đokovića": Francuski teniser komentarisao trku za najboljeg u istoriji

Veteran je izneo mišljenje u kolumni za "L'Ekip"

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je minulog vikenda osvojio šesti Vimbldon u karijeri, ukupno 20. Grend slem trofej kojim se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju titula na velikim turnirima.

Odmah posle trijumfa nad Italijanom Beretinijem u finalu, krenula je polemika da li je Srbin najbolji teniser ikada, a svoj sud izneo je i Francuz Rišar Gaske (35) u kolumni koju piše za čuveni "L'Ekip".

Veteran tvrdi da je najveći teniser svih vremena Rodžer Federer, a evo i zašto:

- Tenis vidim drugačije od drugih. Oduvek sam govorio da za mene nije važan broj Grend slemova kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svih vremena. Ne gledam samo brojeve već i estetiku, tehniku i ono što teniser radi na terenu. Rasprava je sve naglašenija. Jasno mi je. Za mene je Federer nezamenjiv. Najbolji igrač svih vremena. Tačno je da je u pogledu statistike i kondicije Đoković bolji igrač, osvajanje tri Grend slem titule zaredom je neverovatna stvar - smatra Gaske.

Francuz tvrdi i da je moguće istovremeno voleti i Federera i Đokovića.

- Ne volim baš ljude koji podržavaju samo Federera ili samo Đokovića. Puno je ljudi koji vole Federera, a Đokovića uopšte ne. I obrnuto. Kod mene to nije slučaj. Rodžer je najbolji, ali i Đoković mi se jako sviđa. Nešto slično je u fudbalu s Mesijem i Nejmarom. Nema sumnje da su Rodžer, Rafa i Novak najbolji u istoriji. Imaju po 20 Grend slemova i fizički su uvek bili na vrhuncu u prethodnih 20 godina - podseća Rišar Gaske.

Video: Jedna od najlepših teniserki sveta častila picom svoje navijače, svi uživali u slasnim zalogajima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vu

    13. jul 2021 | 22:05

    Federer da je isto godište kao Đoković i Nadal danas ne bi imao više od 12 skemova, a stim i svi ostali kriterijumi bi bili mnogo manji. Federer je 70% svojih uspeha ostvario dok Đoković i Nadal još nisu bili seniori. Federer je iskoristio rupu kad nije bilo vrhunskih igrača da osvoji većinu svojih trofeja. Zato je on ustvari mnogo slabiji igrač od Đokovića i Nadala.

  • On

    13. jul 2021 | 23:10

    Ovaj Gaske nije u vinklu. Njemu je bitnija tehnika i ležernost od svega ostalog. Jeste Federer tehničar, ali SVE ostalo je na strani čoveka br. 1 na svetu i to skoro 400 nedelja na tom mestu. Mogu samo da ga mrze, ali i da mu se dive ( da ne kažem, sagnu).

  • Vitez Koja

    13. jul 2021 | 22:59

    Ma Gaske je najbolji svih vremena, pa onda mali Čime iz kraja.Znaš kako igra tenis, po meni najbolje na svetu.Doduše ne pobedi često, ali je elegantan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA