≫ 

Bivši reket broj 1: Novak drži sve rekorde, ali publika ga nikad neće voleti kao Rodžera i Rafu

Legendarni dubl igrač iz Indije, Maheš Bupati probao je da odgovori na pitanje ko je teniski GOAT

  • 92
Novak Đoković - Rodžer Federer (Vimbldon 2019. finale) Foto: Profimedia/Andy Hooper / Solo

Novak Đoković je osvajanjem 20. Grend slem pehara izjednačio rekord koji su na prvom mestu držali Rodžer Federer i Rafael Nadal po broju najvažnijih titula. Ipak, pošto Novak u svom vlasništvu ima sve druge najvažnije rekorde, među kojima je broj nedelja na prvom mestu, zarada od turnira, a ima i bolji međusobni skor od oba rivala, Novak ima sve na svojoj strani da kaže da je najbolji teniser svih vremena.

Odgovor na pitanje koje je ovih dana nikad aktuelnije - "Ko je najbolji teniser svih vremena?, pokušao je da da i legendarni dubl igrač, Indijac Maheš Bupati, koji je u autorskom tekstu opisao svoje viđenje GOAT trke velike trojke svetskog tenisa.

Poredio je Federera, Nadala i Novaka na osnovu onoga što je video u kontaktima sa njima tokom duge teniske karijere. Bupati je godinama bio jedan od najboljih dubl igrača, osvajač je četiri Grend slem titula, a zvanično je bio i prvi dubl igrač sveta svojevremeno 1999. godine, osvojio je tri od četiri Grend slema i jedino nije uspeo da podigne pehar Australijan opena, gde je tri puta igrao finale, pa je kao čovek velikog teniskog iskustva dao svoje viđenje.

Kada je u pitanju Novak, Bupati ističe to da Novak nije toliko voljen među navijačima kao njegovi najveći rivali.

- Novak kompletira veliku trojku. Ubedljivo najteži od njih trojice kada je mentalna snaga u pitanju i suočavanje na velikim mečevima. Video sam ga kako je dva puta pobedio Federera na Grend slemovima kada je ovaj imao meč lopte.

- Njegova sposobnost da apsorbuje pritisak i neprestano se razvija kao najkompletniji sportista od njih trojice i fizički i psihički, donela je Noletu bolji međusobni skor protiv oba rivala i verovatno prednost u debati.

Maheš Bupati Maheš Bupati, bivši dubl reket broj jedan i osvajač četiri Grend slem titula; Foto: Profimedia/AFP

- On već drži većinu rekorda. Najviše nedelja na mestu broj 1, najviše osvojenog novca. Međutim, Novak će uvek biti na trećem mestu u kontekstu popularnosti.

- To nije zato što nije dobar momak, već zato što je bio ulični borac što potiče od njegoviog uzdizanja sa mečeva od početka njegove karijere i od tada je razvio odnos ljubav ili mržnja sa ljubiteljima tenisa.

- Nema sumnje da su se ovo troje međusobno pogurali jedni druge da postanu bolji igrači i podignu tenis na nivo za koji bismo se borili da ga neprestano ponovo gledamo. Ja lično nikada ne bih odabrao nijednog od njih. Proteklog vikenda dok je Novak izjednačio rekord sa Rodžerom i Rafom na 20 Grend slem titula, još jednom sam se osetio blaženim što sam svedok ova tri rivalstva - rekao je Bupati.

Federer je favorit navijača, a Rafa kralj šljake

Kada je u pitanju argument u prilog Novakovih rivala, Bupati ističe Federerov odnos van terena prema navijačima, koji su mu 18 godina u nizu dodelili nagradu za omiljenog igrača na ATP turu.

Bupati za Nadala tvrdi da je nesumnjivo "kralj šljake" i da je u interakciji van terena neverovatno prizeman i skroman momak, što mnogi nikada ne bi rekli kada ga vide sa instinktom "ubice" na terenu.

- Nesumnjivo da zaslužuje nadimak "kralj šljake", ali četiri US opena, dva Vimbldona, jedan Australijan open, pet Dejvis kupova i olimpijsko zlato, zadržaće ga zauvek u ovoj debati - ističe Bupati.

Video: Poseban je: Zna se gde je završio Novakov reket koji je dao maloj Kineskinji posle finala Vimbldona!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XNXX

    14. jul 2021 | 17:41

    Ne vole ga zato sto je Srbin, zato sto je pravoslavac!!! Da je Novak englez ili nemac, ne bi mogli da se sa zapada naslusamo hvalospeve o njemu i tad ne bi postojali ni nadal, ni federer!!!

  • Rajko

    14. jul 2021 | 16:54

    A,i to ga zabole.

  • Iskreno

    14. jul 2021 | 16:35

    Naravno da neće većina tih zemalja odakle dolazi ta publika nas je bombardovala osiromašenim uranijumom. Mogu samo da ga mrze a da mu se dive!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA