Novakov najlepši osvrt na Vimbldon: "Roditelji, negujte dečiju maštu i sanjarenje, za bolje društvo"

Srpski teniser se pred put u Japan kroz prizmu svog detinjstva i maštanja osvrnuo na vimbldonski trofej

  • 0
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Kada su se svetla vimbldonske pozornice ugasila, utisci slegli, život krenuo dalje sa pogledom ka Tokiju, najbolji srpski tensier Novak Đoković je osetio potrebu da opiše svoju sreću i zadovoljstvo posle osvojene 20. Grend slem titule u karijeri.

Uradio je to na poseban način, motivisan delom jednog od svojih obožavalaca na kojem je nacrtan kao dečak koji je od raznih predmeta po kući pravio vimbldonski trofej, a u odrazu vidi sebe kao pravog šampiona. To je Novakova priča, njegovi dečački snovi...

Ujedno, ovo je Novakova poruka roditeljima da poštuju dečiju maštu, da veruju u njih, jer, kako kaže, dečije sanjarenje pokreće svet...

- Znam da kasnim, ali nikada nije prekasno za objavu o Vimbldonu. Želeo sam da se osvrnem na ovu prelepu sliku i umetničko delo koje je izazvalo u meni puno lepih osećanja i podsetilo me na detinjstvo. Kada sam pravio Vimbldonski trofej od svih materijala koji su mi bili pri ruci. Tada sam se gledao u ogledalo i zamislio da držim pravi trofej Vimbldona jednoga dana. Slika u glavi je bila vrlo jasna i verovao sam u svoju maštu u potpunosti. Imao sam sreće da me roditelji podrže, uz nekoliko bliskih ljudi, i stvore sredinu u kojoj sam mogao da sledim svoje snove. Vizualizacija/Zamišljanje i mašta su super. Moći koje imamo kao ljudi. Ne može svako da se domogne najviših sportskih visina, ali u tom nevinom i čistom dečjem razvoju smo mi kao roditelji obavezni da pružimo ljubav, podršku, razumevanje i nežnost. Jer dečje maštanje i sanjarenje je nešto što nas sve pokreće i daje lepotu i radost ovom svetu. Ako negujemo i poštujemo dečju maštu, verujem da ćemo u budućnosti (nezavisno od sportskih ili bilo kojih drugih dostignuća) imati društvo koje je ispunjeno zdravim porodičnim odnosima i kao rezultat toga, uspešnije i stabilnije društvo - napisao je Nole.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA