Osaka prva crna sportistkinja u kupaćem na naslovnici čuvenog časopisa, depresija je prošlost

Japanka zasijala na naslovnici magazina

  • 1
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Japanska tensierka Naomi Osaka pojavila se na naslovnoj stranici čuvenog sportskog magazina "Sports Illustrated", što je za mnoge bilo iznenađenje s obzirom na to da je propustila dva poslednja grend slema Roland Garos i Vimbldon zbog problema sa depresijom.

Otud i iznenađenje za njene pratioce i navijače, za teniski svet, što je pristala da bude model tiražnom časopisu, i to u kupaćem kostimu, što je prvi put u istoriji da jedna tamnoputa sportistkinja pozira u tom izdanju.

- Nema sumnje da je Naomi jedna od najboljih sportistkinja na svetu, a naslovna pozicija očigledno se nametala. Provela je svoje prethodne godine osvjajajući titule i krenula je na Olimpijske igre. Ali slavimo Naomi zbog njene strasti, snage i moći usmerene ka neprestanom rušenju barijera kada su u pitanju jednakost, socijalna pravda i mentalno zdravlje - poruka je uredništva poznatog časopisa.

Očito je da je Osaka sada daleko bolje mentalno, štaviše blista ispred objektiva i nema sumnje da u dobrom raspoloženju čeka Olimpijske igre u svojoj zemlji gde će, u to nema sumnje, važiti za jednu od favoritkinja za zlato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. jul 2021 | 18:18

    Nesto je ta "njena depresija" brzo popustila. Mala je razmazena do daske i prepotentna za medalju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA