≫ 

Šmidlova na tronu Belgrade Ladies Opena 2021.

Slovačka teniserka slavila na WTA turniru serije 125

  • 0
Ana Karolina Šmidlova

Foto: TC Novak

Centralni teren Teniskog centra Novak u Beogradu dobio je novog šampiona, petog po redu u 2021. godini. Nedelju za nama obeležila je teniserka iz Slovačke Ana Karolina Šmidlova koja je stigla do trona na WTA turniru iz serije 125 čiji je domaćin bio Beograd. U finalu Belgrade Ladies Opena 2021, drugog u istoriji WTA takmičenja u našoj zemlji, Šmidlova je savladala drugog nosioca, Holanđanku Aranču Rus 6:3, 6:3.

Devojka iz slovačkih Košica ima tek 26. godina. Još sa 20 leta obećavala je briljantnu karijeru kada je stigla do 26. mesta na svetu.

Uspela je da osvoji tri WTA titule (Katovice, Bukurešt i Copa Colsanitas – Kolumbija), kao i 12 profi trofeja iz ITF serije. Ipak nije održala visok rezultatski nivo pa se nekoliko puta vraćala u stroj 100 na WTA listi i ispadala iz istog. Sada je 122. na svetu, pobeda u srpskoj prestonici donosi joj veliki napredak na rang listi najboljih teniserki planete.

- Sjajna nedelja za mene, veoma sam srećna ovim što sam postigla u Beogradu. Nakon tri godine osvojila sam WTA titulu i sada gledam samo napred. Nije bilo lako ove nedelje, svima nam je bilo teško jer su vremenski uslovi bili jako teški za igru zbog visokih temperatura. U drugom meču bila sam na 0:3 u trećem setu i mislila sam da ne mogu pobediti, da je kraj, ali sam uspela da se vratim i ta pobeda mi je dala krila.

Ana Karolina Šmidlova

Foto: TC Novak

- Došla sam na ovaj turnir sa slabim samopouzdanjem zbog prethodnih poraza i bez velikih očekivanja, ali ta pobeda mi ulila energiju i iz meča u meč sam bila sve bolje, a najbolje izdanje imala sam upravo u finalu“ – istakla je šampionka Šmidlova koja je tokom celog takmičenja nakon poena sebe bodrila i govorila „budi hrabra, budi hrabra“ po čemu će je mnogi pamtiti.

Pobednički pehar u dublu osvojio je beloruski par Olga Govortsova, Lidzija Marozava koje su bile postavljene za druge nosioce. U finalnoj borbi beloruskinje su bile bolje od ruskog para Aljona Fomina i Katarina Jašina 6:2, 6:2.

Zavese su spuštene, sezona velikih profesionalnih turnira u Teniskom centru Novak u 2021. je završena nakon pet vrhunski organizovanih takmičenja koji su premijeru imali u aprilu muškim čelendžerom, a zatim su usledila po dva ATP i WTA turnira.

Video: Dobro je što gore ne može: Novak izgubio i bronzu, pa odustao od meča sa Ninom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA