≫ 

"Ko je najbolji? Novak" Deca Gračanice igrala tenis i klicala najboljem igraču sveta

Mlada srpska teniserka provela dan na Kosovu i Metohiji družeći se sa decom Gračanice

  • 0

Mladost je radost, energija i hrabrost, a ljubav pokretač i nosilac svega dobrog. Dokaz ove tvrdnje dala nam je najbolja juniorka Srbije, 16 – godišnja Lola Radivojević koja je prvi dan avgusta 2021. uprkos teškim vremenskim uslovima izazvanim visokim temperaturama iskoristila da poseti mališane u Gračanici i održi jednodnevnu tenisku kliniku za najmlađe ljubitelje belog sporta.

Retki su dani kada jedan vrhunski sportista ima slobodan dan i uglavnom taj dan koristi za sopstveni užitak. Višestrukoj državnoj šampionki, članici Teniskog centra Novak užitak je bio upravo taj da podeli taj dan sa decom na Kosovu i Metohiji, da se zajedno odneguju sportski duh, razmene pozitivnu energiju i osmehe.

Radivojevićeva je pored mini tenis klinike koju je prezentovala najmlađima zajedno sa trenerom tennis’10 Teniskog saveza Srbije Draganom Ilićem, odigrala i meč sa najboljim juniorom iz južne srpske pokrajine Filipom Pavićem, a zatim i podelila poklone deci u ime Teniskog centra Novak.

Lola Radivojević i deca Gračanice

Foto: TSS/Neda Miletić

Kraj uspešnog, kvalitetnog dana koji je mališanima Gračanice priuštio druženje sa srpskom teniskom princezom, obeležio je njihov zajednički poklič „Novak“ čime su Lola i deca poslali jasnu i glasnu poruku o tome ko je najbolji na svetu, ko je srpska sportska ikona.

Bili Džin King kup reprezentativka Srbije Lola Radivojević bila je i gost gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića, a pre povratka kući obišla je i vekovne srpske manastire, kako Gračanicu koja za ne punih mesec dana slavi 700 godina postojanja, tako i Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane.

Video: Dobro je što gore ne može: Novak izgubio i bronzu, pa odustao od meča sa Ninom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA