Troicki na otvaranju besplatne škole tenisa: Sva deca zaslužuju šansu

Selektor Dejvis kup tima Srbije družio se sa mališanima koji će u TK Crvena zvezda moći da treniraju bez plaćanja članarine, u sklopu Mozzartovog projekta

  • 4
Viktor Troicki Foto: Mozzart sport

Nole je kao mali pravio pehare od kartona i pred ogledalom zamišljao da jednog dana osvoji Vimbldon. Dok on danas juri ka tituli najboljeg tenisera svih vremena, mnoga deca u Srbiji prave prve korake sa željom da krenu njegovim stopama, ali većina nema mogućnost da uopšte uzme reket u ruke. A, može i drugačije – bez članarina, kotizacija, troškova za skupu opremu...

Kompanija Mozzart i TK Crvena zvezda pokrenuli su Besplatnu školu tenisa za mališane uzrasta od pet do osam godina, koji su dobili jedinstvenu priliku da treniraju bez ikakve nadoknade i zakorače u svet „belog sporta“ na velika vrata – uz proslavljenog reprezentativca Viktora Troickog!

Foto: Mozzart

Osvajač „salatare“ i tri ATP titule, nekadašnji 12. igrač sveta, a sada selektor Dejvis kup tima Srbije pravi je primer da uspeh ne zavisi od jačine fodhenda i bekhenda, već od snage volje. Uz posvećenost, odricanje, trud i ludačku energiju moguće je napraviti „bum“ - razbiti tenisku tišinu i predrasude da je „beli sport“ samo za elitu.

Teniski kompleks Crvene zvezde danas je za oko 70-oro dece bio veliki kao Rolan Garos, jer im je Troicki doneo duh ATP-a, prenosio znanje iz bogate karijere, ali i veru da će uz mnogo rada te loptice ubrzo rutinski prelaziti mrežu.

- Da li možeš da pobediš Noleta - pitala su ga deca, a Viktor je kroz osmeh prepričavao kako je jednom uspeo da savlada Đokovića.

- Puno mi je srce što vidim ovoliko dece koja žele da treniraju tenis, pogotovo na ovom mestu, gde sam i ja pravio prve teniske korake. Hvala puno kompaniji Mozzart što je pokrenula projekat Besplatnih škola sporta, tako nešto nije postojalo u moje vreme. Smatram da svako dete treba da dobije šansu da se oproba u sportu koji voli, a ja ću se uvek rado odazvati da podržim ovakve sjajne akcije.

Foto: Mozzart

Čak dva sata je aktuelni selektor bio sa mališanima, pokazivao im kako da drže reket, prebacuju lopticu, potom im je uručio diplome, potpisivao autograme, slikao se sa svima.

- U ovom uzrastu je najvažnije da se igraju, steknu mnogo drugara, a ako ih tenis baš zainteresuje, onda treba samo da budu vredni i rezultati će doći. Ja sam upravo završio karijeru, uspeo da ostvarim svoj san, a želim i svoj ovoj deci to isto - zaključio je Viktor.

Upis u školicu će biti moguć i posle otvorenog časa, kako bi se pružila šansa deci koja zbog letnjeg raspusta nisu bila u mogućnosti da stignu na druženje sa Troickim.

Foto: Mozzart

- Drago nam je da se Mozzart opredelio da zajedno sa nama napravi besplatnu školu tenisa za decu, gde će oni imati priliku da se okušaju sa reketom i vide koliko ih to zanima. Naravno, na početku će svi reći da žele da budu Nole, ali za to je potrebno mnogo godina rada, truda i odricanja - kaže Slobodan Vojinović iz Zvezde.

Treninzi će se održavati dva puta nedeljno na terenima TK Crvena zvezda, a decu na kraju očekuje i turnir.

- Naša škola ima dugu tradiciju i iz nje su potekli mnogi šampioni, nadam se da će se i sad pojaviti neki. Zvezda je najtrofejniji klub, deca će ovde imati dobre uslove za rad. Treneri će proceniti ko ima talenta, želje i afiniteta, a na prvom otvorenom treningu u tome im je pomogao Viktor Troicki - zaključio je Vojinović.

Foto: Mozzart

ŠESTA MOZZARTOVA BESPLATNA ŠKOLA SPORTA

Podsetimo, Mozzartova besplatna škola sporta je projekat pokrenut proletos u okviru kojeg su deca dobila priliku da šest meseci treniraju fudbal, košarku, odbojku i rukomet bez plaćanja članarine.

Na treninzima su decu posetili Aleksandar Katai, Dragan Stojković Piksi, Vesna Čitaković, Željko Rebrača, Stefan Jović, Ratko Nikolić, Dragan Škrbić, Vladimir Cupara, a najvredniji su dobili mesto na kampu kod proslavljenih sportista – Deki 5, Teo 4, Ratko Nikolić i Play Volley.

U avgustu su i mladi Novosađani dobili priliku da treniraju bez nadoknade kod Petra Puače, a na otvaranju školice posetili su ih prvotimci Zvezde Mirko Ivanić i Aleksa Vukanović.

Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a besplatni treninzi sada su omogućeni I deci koja žele da se oprobaju u tenisu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA