≫ 

Pre 8 dana mu nisu dali da dođe u Njujork, sada igra protiv Đokovića na US Openu

I Talon Grikspor je imao dvojicu braće na koje se kao klinac ugledao, a koji su profesionalno igrali tenis

  • 0
Tenis teniser  Tallon Griekspoor Talon Grikspor Profimedia: Alamy/Orange Pictures/Hans van der Valk

U ovo vreme prošle sedmice nije ni znao hoće li doći u Njujork, a sada će u noći između četvrtka i petka (01.00, Eurosport 1) igrati protiv Novaka Đokovića! Ovo je ukratko priča o drami koju je Holanđanin Talon Grikspor, Noletov naredni rival na US Openu, preživeo prethodnih dana!

Grikspor ima 25 godina, zauzima 121. mesto na ATP listi, a ove godine je prvi put obezbedio direktan ulazak glavni žreb US Opena. Međutim, zbog Covida je imao velikih problema sa ambasadnom u Holandiji i nije mogao da obezbedi putnu vizu.

Sve je vuklo na fijasko za Talona koji čak nije ni trenirao na podlozi na kojoj se igra Grend slem u Njujorku.

- Vremena je bilo sve manje, činilo se da neću stići, ali sam prošlog ponedeljka odlučio da krenem sa treninzima. I to na šljaci. Vežbao sam u utorak i sredu, a u četvrtak sam dobio poruku od USTA. Oni su to sve rešili i bio sam spreman da krenem put Njujorka - rekao je Grikspor koji je istog dana krenuo na put:

- Već sam pobedio samo zato što sam ovde. Stvarno je ludo što ću igrati sa Novakom. To je najveći izazov u tenisu danas, igrati protiv Đokovića na tvrdoj podlozi. I to na Artuer Eš stadionu, najvećem stadionu na svetu. To je ono za šta vežbate kao dete.

- Što se tiče samog Đokovića, poštujem način na koji je toliko dugo u vrhu. Rafa i Rodžer su bili tamo, a on je samo došao i u osnovi uništio svaki zapis u knjigama. Godinama je toliko čvrst i dobar. Legenda je ove igre. Biće jako teško, istovremeno i uzbudljivo.

Grikspor je tenis počeo da igra sa šest godina. Njegova braća blizanci, Skot i Kevin, su tada imali po 12 i išli su na časove tenisa. Naravno, Talon ih je pratio i išao sa njima.

Skot je svojevremeno bio 205. na listi, Kevin na 655. mestu, a obojica su sada u penziji. Međutim, ostaće "upisano" da su upravo oni "pogurali" Talona da se bavi ovim sportom i bude koliko-toliko uspešan. Priznaćete, ova situacija ima neke sličnosti sa Nikolom Jokićem koji uz sebe ima dva brata koji su, takođe, igrali košarku.

- Sećam se da sam kao malo dete šetao sa reketom u ruci, zatim i da sam posle juniora krenuo da igram Fjučerse. Moja braća su takođe igrača tada i bilo je lepo putovati sa njima. Ponekad dođu i gledaju moje mečeve, ali je istina i da mi nedostaju na Turu. Super je imati ih u blizini. Uvek sam pored sebe imao dva momka na koje sam se ugledao. Bili su i bolji i jači od mene, pa sam uživao.

Njihova majka je instruktor tenisa, dok je otac bio vozač motokrosa. Možda mu je i zbog toga nešto više izražena ljubav prema Formuli 1, gde mu je idol Maks Ferštapen.

Za Grikspora je ova sezona, za sada, najbolja. Uzeo je tri čelendžera i u julu je imao svoj najbolji plasman u karijeri - 105. mesto! Igrao je prvi put na Vimbldonu, gde je u 1. kolu ispao od Aleksandera Zvereva, dok je 2018. imao možda i najveće dostignuće - dobio je bivšeg trećeg tenisera Stena Vavrinku.

- Zaista uživam da igram protiv takvih momaka. Velika je čast. Zato vežbate i igrate tenis, da budete na terenu sa legendama - rekao je za kraj Holanđanin koji će u noći između četvrtka i petka igrati možda i protiv najveće legende.

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA