≫ 

Beretini pred treći vezani duel sa Novakom na Grend slemovima: "Verujem da mogu da ga pobedim"

Italijanski teniser je u oba prethodna navrata uzeo po set Đokoviću

  • 15
Matteo Berrettini, Mateo Beretini Foto: Tanjug/AP

Još tri pobede dele Novaka Đokovića od "kalendarskog slema", nakon što je prethodno ostvario pobede na uvodna tri velika turnira u sezoni - Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Međutim, slede baš tri najteže stepenice koje će biti pakleno nezgodno preskočiti.

U četvrtfinalu US opena će našeg asa sačekati duel sa Mateom Beretinijem, kojeg je uspeo da savlada u finalu Vimbldona, a koji ga je prethodno namučio na Rolan Garosu. To znači da sledi treći uzastopni okršaj na nekom od Grend slemova sa Italijanom.

Prethodna dva duela Novak je uspeo da dobije, ali je Mateo pokazao zube. On kaže da je sada spremniji nego ikada i to nakon što je savladao kvalifikanta Oskara Otea u četiri seta.

- Novak je najjači igrač na turu, ali sam mu stvorio dosta problema u prethodnim mečevima, tako da verujem da mogu da ga pobedim - rekao je Beretini.

Ističe da je naučio lekcije iz prethodna dva poraza od najboljeg igača na svetu i kaže da će pokušati da stečeno znanje iskoristi na predstojećem četvrtfinalnom dvoboju, gde će Novaka želeti da zaustavi na putu ka istoriji.

- Uvek učim iz poraza. Iz svakog meča sa Novakom sam nešto naučio. Igrali smo na svim podlogama, na Grend slemovima, na manjim turnirima, tako da sigurno znam dovoljno šta bi trebalo da radim, kako da igram, kao što i on mene jednako poznaje. Sa mentalne tačke gledišta, mislim da sam spreman da napravim iskorak, imam veru u sebe da mogu da ga pobedim - rekao je Mateo Beretini.

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    7. septembar 2021 | 17:42

    Siguran sam da lažeš da veruješ!

  • Vlada

    7. septembar 2021 | 19:26

    Ucices jos malo iz novog poraza! 😇😇😇

  • Febo

    7. septembar 2021 | 18:44

    I ja verujem da mogu da budem najbogatiji covek na svetu(vidis,nemas samo ti bujnu mastu)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA