≫ 

Rekordi koje još juri Đoković na Grend slemovima

Srpski teniser polako, ali sigurno eliminiše sve dosadašnje učinke rivala i nekadašnjih asova

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/Ap

Srpski teniser Novak Đoković je stigao do 80. pobede na US openu pobedivši Matea Beretinija u četvrtfinalu njujorškog grend slema. Time je došao na treće mesto liste igrača sa najviše pobeda u Njujorku. Ispred su Džimi Konors sa 98 i Rodžer Federer sa 89.

Novak ima još dva meča do kraja turnira i ako dobije imaće 82. pobede čime će se približiti Federeru, a u narednim godinama može da stigne i Konorsa.

Što se tiče Australijan opena koji je osvajao 9. puta Novak se nalazi na drugom mestu u pomenutom statističkom aspektu, ima 82 pobede, deset manje od Federera. U Parizu je takođe odmah iza neprikosnovenog Rafaela Nadala koji ima 13 titula i 105 trijumfa.

Samo je Federer uspeo da ponovi tu brojku (105) i to na Vimbldonu, koji je osvajao osam puta. Što se tiče Novaka u Londonu, tu je takođe ispred njega tandem Konors-Federer, pošto je Amerikanac drugoplasirani sa "kotom" 84.

Još jedan rekod Nole može da obori, a to je onaj po broju pobeda na Grend Slemovima. Federer je prvi i po ukupnom broju pobeda sa impresivnom cifrom od 369, dok je Đoković iza njega sa 321, a treći je Nadal sa 292. Apsolutna dominacija "velike trojke" jasno se vidi i po ovim, izuzetno bitnim brojkama.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Polako ali sigruno Novak Đoković juriša ka prvim mestima po broju pobeda na svim Grend slem turnirima, ako ostane na istom psihofizičkom nivou, na kakvom je sada, moguće da će sve te rekorde srušiti u narednim godinama.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    9. septembar 2021 | 11:25

    neki baš nikako ili vrlo malo spomenu i koliko je samo puta Nole igrao u finalima Grend Slemova i na žalost u tim finalima je izgubio. igrao je sa Wavrinkom, sa Nadalom ,sa Endyem, sa Federerom...zamislite koliko je, iako je izgubio u ovim finalima, teško bilo uopšte doći do svih ovih finala što kad se pogleda statistika i tu ima ama baš totalnu prednost opet Novak jer niko nije igrao toliko finala na GrendSlemovima ,pa ni Federer i Nadal, pa makar i da su gubili ta finala .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA