Susret sa sudbinom i istorijom: 2021. kao simbolika i potvrda da je najbolji i najveći svih vremena

Nije to običan meč, običan okršaj dva vrhunska tenisera! To je meč za istoriju, za sva vremena, za besmrtnost

  • 5

Vreme je za susret sa istorijom i sudbinom! Još samo jedan meč, još samo tri dobijena seta dele Novaka Đokovića od besmrtnosti i zvanja najboljeg tenisera svih vremena.

Prvi reket planete i vlasnik teško nabrojivih teniskih rekorda u nedelju uveče igra finale US opena protiv Danila Medvedeva iz Rusije.

Repriza ovogodišnjeg finala Australijan opena u Njujorku, na terenima Flešing Medouza, je duel koji će verovatno čitava planeta i svaki ljubitelj "belog sporta" gledati s najvećom pažnjom.

Nije to običan meč, običan okršaj dva vrhunska tenisera! To je meč za istoriju, za sva vremena, za besmrtnost.

Srpski teniser ima priliku da uradi nešto što niko nije u Open eri tenisa, a još niko od legendarnog Roda Lejvera 1969. godine kada je tenis i dalje bio "amaterski" sport.

Novak napada svoju četvrtu Gren slem titulu u 2021. godini i tako bi mogao da postane jedini teniser koji je u istoj kalendarskoj godini osvojio sva četiri najveća i najvažnija turnira.

Međutim, to nije sve. Ima i onaj još jedan daleko veći i važniji razlog i upravo u tome što je ovo 2021. godina može da se pronađe i simbolika.

Đoković ukoliko ostvari trijumf postaće najtrofejniji teniser ikada, jer će mu to ukupno biti 21. šampionski pehar u karijeri na Gren slemovima.

Trenutno je izjednačen sa svojim najvećim rivalima, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Sva trojica imaju po 20.

Međutim, iako je jasno ko dominira u poslednjih deset godina "belim sportom" ovim trijumfom bi Novak zapečatio zvanje "GOAT", odnosno, da je najbolji teniser koji se ikada pojavio i prekinuo bilo kakve polemike i rasprave na tu temu.

Više o svemu tome možete saznati i u našem videu na početku ovog teksta.

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA