Muško finale US opena palo u drugi plan: Više ljudi u SAD gledalo Emu i Lejlu nego Novaka i Danila

Neočekivane brojke stižu iz zemlje domaćina poslednjeg Grend slema

  • 4
Danil Medvedev

Foto: AP/Tanjug

Nedavno završeni US open privukao je dosta pažnje širom sveta. Iako bi na pravi pogled svi pomislili da je finale između Danila Medvedeva i Novaka Đokovića verovatno privuklo više gledalaca uz male ekrane, barem u SAD to nije bio slučaj.

Naime, okršaj između Eme Radukanu i Lejle Fernandez bio je gledaniji od susreta srpskog i ruskog tenisera i to prilično ubedljivo. Na vrhuncu prenosa ženskog finala, uz TV je bilo zakucano 3.400.000 ljudi, što je 37% više u odnosu na prošlogodišnje finale u kojem je Naomi Osaka bila bolja od Viktorije Azarenke.

Bilo je ovo najgledanije finale US opena od 2015. godine, a da njemu nije učestvovala Serena Vilijams.

Naspram toga, finale u muškoj konkurenciji, koje je moglo Novaka Đokovića da kruniše za nosioca kalendarskog slema, pratilo je samo 2.700.000 gledalaca, dakle oko 700.000 njih manje nego žensko finale.

U proseku je mečeve iz Njujorka ove godine gledalo oko 881.000 gledalaca, a ovo je prvi put od 2004. godine da se desilo da dvoje tenisera u muškom i ženskom singlu osvoje svoju prvu titulu.

Video: Najbizarnija proslava pobede: Medvedev se pretvorio u mrtvu ribu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA