≫ 

Novak Đoković na spisku reprezentacije Srbije!

Doduše, pitanje je hoće li prvi reket sveta igrati Dejvis kup krajem godine

  • 6
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković nalazi se na širem spisku reprezentacije Srbije za finalni turnir Dejvis kupa, koji će se od 25. novembra do 5. decembra održati u Madridu, Insbruku i Torinu.

Na spisku selektora Viktora Troickog su i Dušan Lajović (35. na ATP listi), Filip Krajinović (37), Laslo Ðere (49), Miomir Kecmanović (60), Nikola Milojević (148), Danilo Petrović (209), Peđa Krstin (311), Miljan Zekić (320) i najbolji teniser Srbije u dublu Nikola Čačić (40. na ATP listi).

Od ove godine ustanovljeno je novo pravilo po kome devet nedelja pre početka finalnog turnira selektori svih selekcija prijavljuju širi spisak od 10 imena, iz kojeg će prijaviti konačan tim od pet igrača, sa mogućnošću dodatka dva nova imena u odnosu na dostavljeni prvi spisak.

Za osvajanje „salatare“ u 2021. borice se 18 ekipa podeljenih u šest grupa, selekcija Srbije smeštena je u grupu F sa Nemačckom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku.

- Ima još puno vremena do početka takmičenja, do konačne odluke ko će put Austrije, najvažnije je da svi igrači ostanu zdravi, bez povreda, a u naš kvalitet i snagu da izađemo kao pobednici protiv bilo kojeg tima nemam ni najmanju sumnju. Svi imamo istu želju, a to je da se Dejvis kup konačno održi, da nas situacija sa kovidom na svetskom nivou ne stavi ponovo na neko čekanje ili da se kao prošle godine odloži turnir. Uželeli smo se svi reprezentacije i tih timskih dana u našim karijerama koji su uvek posebni, koji nas sve ispune posebnom energijom i srećom. U Austriju idemo u najjačem sastavu - rekao je Troicki za sajt saveza.

Pobednik Grupe F u kojoj se nalazi Srbija u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv pobednika Grupe C u kojoj su Francuska, Češka i Velika Britanija.

U Madridu su smeštene grupe A (Španija, Rusija i Ekvador), kao i grupa B (Kanada, Kazahstan i Švedska). U Torinu će snagu odmeriti timovi iz grupe D (Hrvatska, Australija, Mađarska) i grupe E (SAD, Italija i Kolumbija).

Svi mečevi igraće se na tvrdoj podlozi, a domaćin polufinalnih mečeva, kao i samog finala bice Madrid, kao što je bio slučaj i 2019. u premijernoj sezoni novog formata Dejvis kup takmičenja.

Video: Novakove suze obišle svet i rastužile sve prisutne na US Openu: Da srce zaboli!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acko

    21. septembar 2021 | 13:41

    Sta ga vise tovarite sa tom reprezentacijom? Sto se mene tice on je i previse dao za zemlju i reprezentaciju i ne mora vise nijedan meč da odigra,i bolje bi bilo za njega. A meni je draze kad osvoji grand slam nego neki tamo davis cup.

  • Mane

    21. septembar 2021 | 13:39

    Totalno nebitan turnir. Nek odmara sa porodicom imao je vec previse turnira istrosen je. Nek buni baterije za AO.

  • Grof

    21. septembar 2021 | 13:44

    Ne mora vise da igra mnogo je i uradio. Sad nek odmara ne treba mu dodatno igranje i da se povredi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA