Blizu smo srpskog četvrtfinala u Kazahstanu: Đere savladao Italijana koji je namučio Đokovića na Rolan Garosu

Lorenco Museti je pao tek posle gotovo tri časa igre

  • 1
Laslo Đere Foto: Tanjug / AP

Fantastične igre pružaju srpski teniseri u kazahstanskom Nur-Sultanu (bivšoj Astani). Nakon što su Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere uspeli da se domognu osmine finala ovog turnira, potonji je uspeo da ode još jedan korak dalje, pošto je rano danas savladao Lorenca Musetija iz Italije u tri seta - 2:1 (6:4, 6:7, 6:4).

Meč je potrajao gotovo puna tri sata, što je bilo i očekivano uzimajući u obzir snagu dvojice tenisera. Srpski igrač je trenutno 49. na svetu, dok je Lorenco Museti samo osam mesta slabije plasiran. On nam je najpoznatiji po onom susretu sa Novakom Đokovićem na Rolan Garosu ove godine, kada je namučio našeg najboljeg igrača, a onda predao meč u poslednjem setu.

Danas predaja Musetija nije bila na stolu, a Italijan je pružio zaista sjajan otpor. U prvom setu je doduše izgubio servis odmah pošto je krenuo u meč i nije uspeo da ga vrati sve do pred sam kraj meča, kada je Đere iskoristio prvu od tri set lopte na svoj servis.

I drugi set je Đere otvorio brejkom, ali je ovoga puta Museti uhvatio poslednji voz i u desetom gemu kada je Srbin servirao za pobedu, uspeo da uzvrati brejk, pa smo otišli u tajbrejk, gde je posle velike borbe Italijan izjednačio na 1:1.

U trećem setu nekako je bilo očekivano da vidimo pad srpskog tenisera, ali je ovaj odigrao konstantno dobro, nije žurio i na kraju je u četvrtom gemu napravio prvi brejk. Ali opet kada je servirao za pobedu ispustio servis. Smogao je snage, pa je u desetom gemu uzeo četvrtu meč loptu za konačnu pobedu.

Video: Još 3 dobijena seta i postaće besmrtan: Đokovićev susret sa sudbinom i istorijom u znaku broja 21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA