≫ 

Legendarni Italijan: "Đoković ima 500 miliona u banci i igra finale pod stresom, da li se šalite?"

Nikola Pjetranđeli ističe da u svoje vreme od osvajanja Grend Slema nije mogao da kupi ni stan

  • 9
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Nikola Pjetranđeli (88) legedarni italijanski teniski trener uvek je imao provokativne izjave, a u današnje vreme posebno mu smeta što se teniseri žale da su pod stresom i da im je teško da igraju bitne mečeve.

On se začudio kako mogu da budu pod stresom kad zarađuju ogroman novac

- Ja sam voleo da igram tenis i postao sam dobar igrač. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri puta Rolan Garos – dvaput u singlu i dvaput u dublu. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, svi smo bili prijatelji. Igrali smo i zabavljali se, bio je to prijateljski i ljubazan tenis. Izlazili smo na teren da bismo zabavili publiku.

- Danas igrače nije briga za publiku, samo misle o novcu. Svaka lopta je vredna nekoliko hiljada dolara. Sa nagradama koje sam ja dobijao kada bih osvojio Rolan Garos nisam mogao da kupim čak ni mali stan - izjavio je Nikola Pjetranđeli.

Osvrnuo se na prihode i sveo nastup Novaka Đokovića na materijalni aspekat, iako je najbolji teniser sveta ima prestižni cilj da bude rekorder po broju Grend slemova.

- Danas teniseri za osvojen Grend slem dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima, na primer, 500.000.000 dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo?

- Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom – od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete - rekao je Italijan.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA