≫ 

Federer: Đokovića su nosile emocije kad je to izgovarao, ali neko će nas svu trojicu stići

Uveren je Rodžer da će se u budućnosti pojaviti igrač koji će osvojiti više od 20 grend slemova

  • 3
Rodžer Federer - Huber Hurkač

Foto: Tanjug/AP

Pošto je ove sezone izjednačio rekord Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju Grend slem titula (20), Novak Đoković je izjavio da to znači da nijedan od njih trojice neće stati, ali Rodžer ne misli da Srbin ima u celosti pravo.

- Govorio je u svoje ime, u tom trenutku je sigurno bio pod uticajem emocija, ali on ne zna u kakvom smo stanju ja i Rafael. Sigurno je mislio dobro, ova njegova godina je bila fenomenalna. Biće zanimljivo videti kako će se naše karijere nastaviti. Neverovatno je da sva trojica imamo po 20 grend slemova - odgovorio je Švajcarac.

Uveren je Rodžer da će se u budućnosti pojaviti igrač koji će osvojiti više od 20 grend slemova.

- Mislim da hoće. Ne želim da bilo šta oduzmem Rafi, Novaku ili meni, ali čini mi se da je u današnje vreme lakše dominirati na različitim podlogama. Ranije nije bilo toliko igrača koji su mogli da igraju na svim podlogama. Igrači nekada nisu jurili slemove i rekorde kao danas. Sada postoji strategija. Da, pojaviće se novi, neverovatan igrač, koji će nadmašiti naših 20 slemova, ali to se neće dogoditi preko noći - zaključio je Federer.

Video: Stanojević pun pohvala za igrače polse pobede od 5:0 nad Spartakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    27. septembar 2021 | 21:53

    Ti si već stignut i prestignut!!

  • Schwaba

    29. septembar 2021 | 23:06

    Mozda ih neko i stigne, ali treba uzeti u obzir da su njih trojica uzeli 60 gren slem turnira.Sto znaci da bi trebalo nova trojica da se pojave pa da pokusaju da prevazidju ovu trojicu, a ne samo jedan....kada bi samo jedan Bio, to bi bilo mnogo lakse, ali kada imas 3 vrhunska igraca koja su se u isto vreme takmicila, e onda bi trebalo biti opet nova 3 igraca koja bi se medjusobno borila da prevazidju ovu prvu trojicu....moja prognoza je da je teoretski moguce, ali ja i mnogi drugi nece doziveti to da vide

  • Mihailović

    29. septembar 2021 | 11:54

    20 GS, teško postići, kad bi sve GS osvajao treba punih 5 godina, šta je nemoguće,a polovično,po2 treba 10 godina,jako teško,tu je jaka konkurencija,povrede,pad forme i dr. A biti prvi još teže, Đoković još malo pa će biti 7 godina provedenih na prvom mestu, bilo je nezamislivo i dostizanje Federera koji nije imao jaku konkurenciju dok je bio prvi...pa i Nadal je daleko iza Đokovića...biti prvi toliko dugo u konkurenciji Nadala i Federera i najveći optimista u tenisu nije očekivao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA