Oglasio se ministar zdravlja: Da li ovo znači da Novak ne mora da se vakciniše za AO?

Martin Pakula, ministar zdravlja države Viktorija savetuje teniserima da se ipak vakcinišu, jer će tako izbeći restrikcije

  • 9
Novak Đoković US open Foto: AP/Tanjug

Ministar zdravlja države Viktorija u Australiji, gde se i održava Australijan open, Martin Pakula, dao je intervju za lokalne medije, gde je faktički potvrdio pisanje Telegrafa o tome da će teniserima biti dozvoljeno da učestvuju, ali uz strogi karantin.

Danima se već vodi polemika u javnosti o tome da li će nevakcinisani igrači uopšte moći da igraju na Australijan openu, zbog strogih mera koje vladaju u Australiji.

Ipak, sada je i jedan od zvaničnika, ministar zdravlja države Viktorije, nagovestio da će i nevakcinisanima biti omogućeno da se takmiče, iako napominje da je njegov savet svima da se vakcinišu, jer tako izbegavaju stroge mere i imaće najbolje mogućnosti da se spreme za Australijan open.

- Da sam profesionalni teniser ili teniserka, vakcinisao bih se. To vam daje najbolje mogućnosti da igrate na Australijan openu sa mimimalnim restrikcijama - rekao je Pakula, koji je potvrdio i da su u toku pregovori vlasti sa teniskim savezom Australije, koji organizuje Australijan open.

- Još ne mogu da odgovorim da li će nevakcinisanim ljudima biti dozviljen ulazak u Australiju, to još ne znamo. Pretpostavljam da će to biti predmet rasrprave u nacionalnoj vladi i među vladama federacija. Što se tiče pravila koja se mogu primeniti na Australijan openu, o tome razgovaramo sa Teniskim savezom Australije i Ministarstvom zdravlja - rekao je Pakula.

Video: Svi znamo da Novak već duže vreme uči da svira saksofon: Obukao opremu Srbije pa pokazao šta zna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    12. oktobar 2021 | 11:35

    Martine poklanjam ti svoju vakcinu velikodušno. Pelcuj se svaki mesec dana. NOVAČE OSTANI SRBIN DO KRAJA. STOP VAKCINI.

  • Kole

    12. oktobar 2021 | 11:22

    Preskoci te fasiste Novace 👍

  • Ivana

    12. oktobar 2021 | 11:36

    Nas nemora ništa on je najbolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA