≫ 

Dimitrov ostavio Novaka na vrhu: Medvedev izgubio u osmini finala Indijan Velsa!

Bugarski teniser načinio je senzaciju savladavši Rusa u tri seta

  • 8
Danil Medvedev Foto: Tanjug / AP

Mogao je Novak Đoković na nedelju dana da napusti tron. Samo pobeda u Indijan Velsu garantovala je Danilu Medvedevu prvo mesto na ATP listi, a do nje neće doći, pošto je upravo eliminisan sa nezvaničnog "petog Grend slema". Od njega je bolji bio Grigor Dimitrov, koji je načinio pravu senzaciju u osmini finala - 2:1 (4:6, 6:4, 6:3)!

Podsetimo, ruski teniser je mogao na jednu nedelju da preuzme prvo mesto od Đokovića uz titulu na prestižnom turniru. Međutim, zbog brisanja bodova iz prošle sezone, tamo bi se našao samo u nedelji nakon Indijan Velsa. Međutim, zbog poraza od Dimitrova u svakom slučaju će ostati drugi, a Novak ne mora da brine oko prvog mesta.

Prosto je neverovatno šta je ruski teniser sebi dopustio na ovom meču. Vodio je sa 1:0 u setovima, pošto je prvi set dobio nakon 48 minuta igre, u drugom je imao prednost od 4:1, ali je tada sve krenulo nizbrdo. Dimitrov je prvo vezao pet uzastopnih gemova u završnici drugog dela igre, a potom je u istom ritmu nastavio u odlučujućem.

Tamo su mu pripala uvodna tri gema, Medvedev je imao dva brejka zaostatka, što je bilo previše da se nadoknadi kod rezultata 5:1 za Bugarina, koji je potom lako priveo meč kraju. Dvojica tenisera su na terenu provela nešto više od dva sata i 15 minuta.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Hurberta Hurkača iz Poljske, koji će od ponedeljka preteći Rodžera Federera na 10. mestu ATP liste, što je još nešto o čemu će biti govora u narednim danima. Švajcarca uskoro neće "štititi" bodovi osvojeni i nekoliko sezona unazad. Sa druge strane, Danil će svakako ostati drugi, ali neće ugroziti Novaka Đokovića na prvom mestu.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    14. oktobar 2021 | 08:52

    Žao mi Mede ali navijam za Novaka.

  • Xy

    14. oktobar 2021 | 08:05

    Pravoslavna braća.

  • Рус

    14. oktobar 2021 | 07:26

    Tu je razlika izmedju Novaka, Rafe Federera sa jedne strane i Medvedeva, Cicipasa i ostalih sa druge strane. Što mladi teniseri nemaju volju da guraju dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA