≫ 

Ana Ivanović kandidatkinja za tenisku Kuću slavnih

Za prijem u elitno društvo potrebno je da najmanje 75 posto glasova bude potvrdno

  • 1
Ana Ivanović Foto: Profimedia

Bivša srpska teniserka Ana Ivanović kandidatkinja je za prijem u tenisku Kuću slavnih u Njuportu 2022. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Ivanović je 2008. godine osvojila titulu na Rolan Garosu pobedom protiv Ruskinje Dinare Safine, a potom je postala i prva teniserka na svetu.

Osvojila je 15 WTA titula, igrala je u još jednom finalu Rolan Garosa (2007, poraz od Žistin Enan), kao i za titulu na Australijan openu (2008, bolja je bila Marija Šarapova), 2012. godine sa Srbijom je nastupala u finalu FED kupa, a karijeru je žavršila 2016. godine.

Pored Ivanović ove godine su za Kuću slavnih nominovani Italijanka Flavija Peneta, Kara Blek iz Zimbabvea, Španci Karlos Moja i Huan Karlos Ferero, kao i Amerikanka Liza Rejmond.

Nominacije važe tri godine, osim u slučaju da kandidat ranije bude izabran.

Od 15. do 31. oktobra, navijači će moći da glasaju na sajtu vote.tennisfame.com, pa će se njihov glas uzeti u obzir, uz glasove teniskih novinara, istoričara i postojećih članova Kuče slavnih.

Rezultati glasanja biće poznati početkom naredne godine, a ceremonija prijema u Kuću slavnih održaće se u Njuportu 16. jula 2022. godine.

Video: Ana Ivanović koja trenira u helankama će vam ulepšati dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    14. oktobar 2021 | 18:03

    ULEPSAJTE KUCU SLAVNIH IKONOM ANOM ! DA KUCA BUDE PRAZNIK ZA OCI I DUSU ! ANA LEPOTO NASA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA