≫ 

Britanac i Gruzin u finalu "petog Grend Slema" - ko se ovome nadao!

Nori porazio Dimitorva, Bazilašvili Frica i stigli do najveće prilike u životu

  • 1
kameron nori Foto: Tanjug/Ap

Mimo svih očekivanja, u finalu Mastersa u Indijan Velsu igraće Britanac Kameron Nori i Gruzin Nikoloz Bazilašvili, što im je ujedno najveći uspeh u karijerama. Nikad pre nisu otišli tako daleko na nekom od najvećih turvira, pa će biti interesantno videti i ko će se na kraju dokopati vrednog trofeja sa takozvanog "petog Grend Slema".

Gruzin je najpre savladao domaćeg predstavnika Tejlora Frica 7:5 i 6:3, a onda je Nori na isti način maltene rešio meč sa Dimitrovim, čak i lakše (6:2, 6:4), i osim što se probio u finale, sebi je obezbedio zvanje prvog reketa Velike Britanije od naredne nedelje.

Dosada je to bio Den Evans, ali ga je sada Nori potisnuo posle konstatnog uspona i serije odličnih rezultata u poslednje vreme.

- Sve se bolje osećam ovde u Indijan Velsu i ovo je moja najveća pobeda karijere, to je sigurno - rekao je posle meča Nori.

- Otežao mi je situaciju u drugom setu, presudilo je što sam dobro servirao tada, i generalno mislim da sam imao dobar plan igre - dodao je Britanac.

kameron nori Foto: Tanjug/Ap

Podsetimo da je Nori pre samo tri meseca osvojio svoju prvu ATP titulu. Bilo je to u Meksiku.

O velikom usponu ovog tenisera svedoči i činjenica da mu je ovo bilo već šesto finale ove godine, ali i podatak da je, osim na US openu, na preostalim Grend Slem turniroma igrao treće kolo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA