≫ 

Đoković ostaje na vrhu ATP liste barem još mesec dana, Federer ispao iz TOP 10

Nekoliko promena u TOP 10

  • 1
Novak Đoković Mateo Beretini tenis

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković započeo je ovog ponedeljka 343. nedelju na čelu ATP liste! Ðoković ima 11.430 bodova, 1.800 više od drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva, a prvo mesto na listi Nole je obezbedio najmanje do 22. novembra.

Treći na listi ostao je Grk Stefanos Cicipas, četvrti je Nemac Aleksandar Zverev, Rafael Nadal napredovao je za jednu poziciji i sada je peti igrač sveta. Rus Andrej Rubljov je pao na šestu poziciju, Italijan Mateo Beretini je sedmi na listi, a Dominik Tim iz Austrije ostao je osmi igrač sveta.

Norvežanin Kasper Rud napredovao je za jednu poziciju i od danas je deveti u porteku, a sledi ga Poljak Hubert Hurkač. Iz Top 10 ispao je Švajacarac Rodžer Federer, a šampion Indijan Velsa Britanac Kameron Nori imao je skok od 11 mesta i od danas je 15. na listi.

Što se tiče srpskih tenisera, Dušan Lajović napredovao je za dve pozicije i sada je 33. tensier sveta, Filip Krajinović je otišao je tri koraka unazad i sada je 37. igrač sveta. Pad od šest pozicija imao je Laslo Ðere, koji je od danas 53. u poretku, a osam pozicija lošiji plasman od prošlonedeljnog ima Miomir Kecmanović (71).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    18. oktobar 2021 | 11:10

    Kako je to Nadal napredovao,opet namestaljke,Federer je trebao da ispadne iz prvih 100...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA