≫ 

Zgodna Badosa pobednica Indijan Velsa: Trebalo da bude manekenka, prvu titulu uzela u Beogradu

Roditelji su želeli da Španjolka krene drugačijim putevima, ali je ljubav prema reketu bila jača od svega

  • 0
Paula Badosa

Foto: Tanjug / AP

Iako je bila na samo dva poena od poraza u finalu Indijan Velsa, Paula Badosa postala je šampionka Masters turnira koji se igra "u srcu pustinje". Viktorija Azarenka je opasno namučila Španjolku, mogla je na iskustvo da dođe do trijumfa, ali je borbena rivalka slavila posle tri sata igre i tajbrejka u odlučujućem trećem setu.

Sama Badosa jedna je od najlepših teniserki na WTA turu. Još kao malu roditelji su je "terali" da ode u manekenske vode, ali je ona prelomila da je reket vredniji od toga. Sada se nalazi na korak od sna i plasmana među najboljih deset na svetu.

Interesantno je da je Badosa prva teniserka koja je javno priznala da je bila pozitivna na koronavirus pred ovogodišnji Australijan open zbog čega je morala u strogi karantin. Imala je simptome, ali se uspešno oporavila i uspeh je došao vremenom.

- Iza mene je godina puna uspona i padova, razočaranja, svega… Kada mnogo patiš, kada si ponekad razočaran, ne osećaš to tako strašnim kada si mlad. Zato je dobro što se sve to desilo ove godine. I dalje sam u šoku da se sve ovo dešava, jer je osvojiti ovakav turnir za mene oduvek bio san - rekla je Badosa koja je godinu počela na 87. mestu na WTA listi.

Interesantno je da je prvu WTA titulu u karijeri osvojila u glavnom gradu Srbije ovog maja na "Belgrade Openu" kada je u pripremi za Rolan Garos savladala Anu Konjuh u finalu nakon što se ova povukla zbog povrede. Trijumf u Indijan Velsu znači da za sada nema poraz u finalima. Ona je od danas 13. teniserka sveta.

Video: Prošla kroz strogu selekciju i sad zna Noletove i Rafine tajne: Nađa iz Srbije na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA