≫ 

Iz Melburna opet "prete" Đokoviću: "Virusu nije važno koliko ste trofeja osvojili"

Situacija je jednostavna: samo vakcinisani teniseri i teniserke mogu na AO

  • 14
Novak Đoković, Danil Medvedev

Foto: Tanjug/AP

Premijer australijske države Viktorije Danijel Endrju još jednom je stavio u pitanje odbranu Australijen opena od strane Novaka Đokovića, jer je poručio da nijedan nevakcinisani teniser i teniserka, ili sportista, neće dobiti vizu za ulazak u Australiju!

Tamošnje vlasti trenutno utvrđuju covid 19 ograničenja za turnir u Melburnu, dok je sam Đoković odbio da otkrije da li se vakcinisao ili ne i poručio da nije siguran hoće li igrati na prvom Grend slemu sezone.

- Mislim da nevakcinisani igrači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a i da dobiju verovatno bi morali da budu stavljeni u karantin nekoliko nedelja. Virusu nije važno kako ste rangirani u tenisu niti koliko ste Grend slemova osvojili. Potpuno je nebitno, morate biti vakcinisani da biste zaštitili sebe i druge - rekao je Endrju.

Sam Đoković je jasno stavio do znanja da je igranje na AO "na dugom štapu"

- U celoj ovoj širini stvari, ja još ne znam da li ću igrati u Melburnu. Ne znam koji će mi biti raspored. Ima previše nagađanja. Mediji mnogo nagađaju i to mi je jako zasmetalo. Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao pre godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u celom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisani.

- I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. To je stvarno... Jako sam razočaran društvom svetskim u ovom trenutku i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne, pa se pokažu da jesu, pa nisu, dosta se sve menja - rekao je Đoković za "Blic" i dodao:

Novak Đoković Mateo Beretini tenis

Foto: Tanjug/AP

- Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrebe. Mediji su postali, nemam reč kako da opišem. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru. Osećam da su svi neprijateljski nastrojeni. Ne želim da im dajem povoda da pišu neke stvari o meni.

Video: Novak Đoković će biti budući duhovni vođa čovečanstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikiii

    19. oktobar 2021 | 08:30

    Prete?!?!?! Niko njemu niti preti nit koga to zanima. Zakon je zakon. I nije bitno koliko je trofeja osvojio. Nije to Srbija.

  • Srba Valjevac

    19. oktobar 2021 | 08:56

    Nije bitno ko si i sta si Australia stiti svoje granice i stanovnistvo i nema izuzetaka i privilegovanih , Nije to Srbija pa da narod i deca masovno umiru kao u Srbiji ,!

  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    19. oktobar 2021 | 10:18

    Imaš 500 mil na računu i pustit da te kengurasi ucene🤣🤣🤣🤣Nole be idi bez tebe im je turnir svakako nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA