≫ 

Đokovići čine čuda po Srbiji, otvoren 48. vrtić zahvaljujući fondaciji našeg velikana

Prestonica pečenja dobila je raj za dečurliju, mesto gde će učiti, igrati se i stvarati temelj za buduće školovanje

  • 5
Jelena Đoković

Foto: NDF / Dalibor Danilović

Kada pomislimo o Novaku Đokoviću, o tome šta je postigao na terenu, kakav je titan tenisa, kako predstavlja Srbiju, prečesto zaboravimo na ono što čini za svoju zemlju, za decu Srbije, i sve je to mnogo važnije od svake titule koju je osvojio.

Ako imate dilemu u ovakvo viđenje neka vam samo u glavi od danas odzvanja da je Noletova fondacija otvorila 48. vrtić u Srbiji!

Poslednji u nizu za koji mu svi zajedno skidamo kapu, i divimo se, otvoren je u selu Stopanja, poznatoj prestonici pečenja, gde je Novakova supruga Jelena prisustvovala otvaranju vrtića u kojem se sada mališani utrkuju da idu i da druguju.

- U ovom selu živi 1300 stanovnika, a u ovom vrtiću biće 75 dece. Kada smo rkenuli u rekonstrukciju vrtića, bilo je samo 25 prijavljene dece. U međuvremenu, i drugi roditelji su se obavestili o kvalitetu koje pruža vrtiće njihovoj deci, i tako, danas - odlučili su da vrate decu! Danas imamo 75 dece, a još najmanje toliko čeka na otvaranje još jednog vrtića. Mi smo otvorili jedan, ali kako smo saznali, ima još mališana koji čekaju da im se pomogne. Ima još posla da se uradi! Hvala svima od srca! Nadamo se da će neko od vas jednog dana biti važna ličnost Srbije i shvatiti našu ogromnu velikodušnost - 48 obdaništa do sada - ponosno veli Jelena.

 

Kompletno saopštenje "Đoković Fondacije" povodom otvaranja obdaništa prenosimo u celini.

Novak Đoković Fondacija je u selu Stopanja u opštini Trstenik zvanično otvorila predškolsku ustanovu "Biseri", čiju je zgradu prethodno rekonstruisala i kompletno opremila. Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su su-osnivač i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka vrtića Marina Petrović i predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

Kvadratura novog objekta iznosi približno 280 kvadratnih metara, a rekonstruisani vrtić će omogućiti boravak i odrastanje 75 mališana u najboljim uslovima. Otvorene su tri radne sobe za sve uzrastne grupe. Objekat je opremljen i savremenom prihvatnom kuhinjom, toaletima za decu, hodnikom i pomoćnim prostorijama za vaspitače.

Ukupna vrednost donacije Novak Đoković Fondacije iznosi 12 miliona dinara, u okviru kojih je 10 miliona namenjeno za izvođenje svih neophodnih radova - dok su preostala dva miliona upotrebljena za opremanje vrtića. Uz ovaj iznos, Opština Trstenik je sa dodatnih 10,7 miliona dinara doprinela samoj izgradnji objekta.

- "Biseri" su vrtić sa dugom tradicijom koji će na ovaj način dobiti novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Zbog ovoga se Fondacija trudi da sav nameštaj, oprema, didaktika i igračke budu u skladu sa priznatim metodama, te da prate pravilan razvoj svakog deteta. Stopanjci su divni ljudi i radujemo se što ćemo njima i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom - izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

- Stopanja je jedno od retkih sela u Srbiji iz kojeg mladi ne odlaze i koje živi život punim plućima. Mesto je održavanja mnogih kulturnih, sportskih i poljoprivrednih manifestacija prepoznatih i izvan opštine Trstenik. Upravo su ovo razlozi zbog kojih se Novak Đoković Fondacija odlučila da uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojim biserima, ostanu u Stopanji i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim - dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije.

- Naš vrtić postoji više od 60 godina i vremenom je prerastao u ustanovu vrednu pažnje i ponosa građana Trstenika i okoline. Ovaj vid saradnje sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku čast i privilegiju, a sigurna sam i da će mališani još dugo pamtiti današnje druženje sa Jelenom, Majom i ostalim članovima Fondacije - istakla je Marina Petrović, direktorka vrtića “Biseri” iz Stopanje.

Do sada je Novak Đoković Fondacija rekonstruisala ili izgradila 47 vrtića i tako pomogla više od 47.000 dece, a ujedno i sprovela obuke za blizu 2.300 vaspitača i učitelja u Srbiji. Vizija i cilj ovog projekta Fondacije su jasni – da što više dece dobije pristup nužnom predškolskom obrazovanju, što je od presudnog značaja za njihovo pravilno odrastanje u jake, samosvesne i kreativne ličnosti i članove našeg društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA