≫ 

Nadal želi promene u tenisu: "Bojim se za budućnost sporta, ovo ne vodi nikuda..."

Španac nije igrao od avgusta, a pitanje je kada će se vratiti na teren zbog brojnih povreda

  • 3
Rafael Nadal

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser i jedan od najboljih ikada Rafael Nadal izjavio je da želi promene u teniskim pravilima, odnosno, želi da se uradi nešto po pitanju serviranja.

Nadal se trenutno oporavlja od još jedne povrede i pitanje je kad će se vratiti na teren, no ipak, on se zalaže za promene u "belom sportu" kako bi sve postalo zanimljivije i dinamičnije, a problem se nalazi u serviranju.

- Mislim da moramo da razmislimo o servisu. Igrači su sve veći i veći, servisi su sve brži i brži. Ako neko ne pronađe pametno rešenje za serviranje, bojim se da će se mečevi rešavati samo servisima. Mislim da će se ovaj problem dodatno pogoršati u narednih 10 godina - izjavio je Nadal.

Iako kada se ovako postave stvari, prva asocijacija odlazi na razmišljanje o jednom servisu umesto dva, Španac ne želi to.

- Mislim da to nije baš dobra ideja. Možete to da testirane i vidite da li ima smisla. Zalažem se za inovacije u svetu tenisa, ali mislim da je bolje testirati na nekom malom turniru - zaključio je Rafael Nadal.

Patrik Muratoglu je nedavno organizovao jedan nezvanični turnir, gde je testirao neke novine, od kojih je jedna upravo bila izbacivanje mogućnosti drugog servisa.

Video: I mural je dobila: Milica Mandić se nije nadala šta će joj prirediti komšije po povratku iz Tokija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    23. oktobar 2021 | 19:24

    Pa ni jedan sport nije na nivou kao pre 50 god..... A što se ranije nije zalagao za ovako nešto, kada je bio mlađi......nego sada na kraju karijere.

  • DARKO 100%

    23. oktobar 2021 | 16:49

    Nemoj da se bojis on postoji i pre tebe i posle tebe ce biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA