Troicki objavio uži spisak za Dejvis kup: Na čelu Đoković, tu su Kecmanović, Đere...

Srbija se nalazi u grupi sa Austrijancima i Nemcima

  • 2
Viktor Troicki, Miomir Kecmanović Foto: MN Press

Selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki saopštio je uži spisak igrača na koje računa za predstojeći nastup na Dejvis Kupu koji će se održati od 25. novembra do 5. decembra u tri grada - Madridu, Insbruku i Torinu.

Spiskovi još nisu konačni. Od ove godine je ustanovljeno novo pravilo po kojem devet nedelja pre turnira, selektori svih selekcija moraju da prijave širi spisak od deset imena, a potom da ga na četiri nedelje pre početka "suze" na pet igrača sa mogućnošću izmene dva tenisera do starta turnira.

Na užem spisku Viktora Troickog tako su se našli: Novak Đoković (1. mesto), Dušan Lajović (33. mesto), Filip Krajinović (40. mesto), Laslo Đere (52. mesto) i Miomir Kecmanović (73. mesto).

Šampion će biti poznat nakon deset dana takmičenja, kroz koje će proći 18 ekipa koje su podeljene u šest grupa. Selekcija Srbije nalazi se u grupi sa Nemačkom i Austrijom, a mečevi će se igrati u Insbruku.

- Za mesec dana krećemo u bitku za novu "salataru" iz Insbruka, dalje preko Torina do Madrida. U deset dana očekuje nas mnoštvo mečeva, teških mečeva i verujemo da ćemo na kraju stići do željenog cilja. Iz nas je ogromno iskustvo i ono što nam niko ne može izbrisati i osporiti, a to je ogromna hrabrost i želja da se donese pobeda našoj zemlji. Uži spisak je danas poslat u ITF, imamo pravo izmene dva igrača - rekao je Troicki.

Srbija se nalazi u Grupi F, a pobednik ove grupe u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv pobednika Grupe C u kojoj će nalaze Francuska, Češka i Velika Britanija.

U Madridu su smeštene grupe A (Španija, Rusija i Ekvador), kao i grupa B (Kanada, Kazahstan i Švedska). U Torinu će snagu odmeriti timovi iz grupe D (Hrvatska, Australija, Mađarska) i grupe E (SAD, Italija i Kolumbija).

Video: Ovo mi je najbolji dan u životu: Došla je iz Francuske da upozna Noleta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA