Porazi Lajovića i Đerea u prvom kolu na turnirima u Beču i Sankt Peterburgu

Krajnje neuspešan dan za srpske tenisere

  • 1
Tenis Dušan Lajović

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniseri ne nalaze se u dobrom momentumu. Nakon što Miomir Kecmanović nije uspeo da se domogne ni glavnog žreba u Sankt Peterburgu, sa ovog turnira je koliko u prvom kolu ispao i Laslo Đere. Od njega je bio bolji Ilja Ivaška iz Belorusije i to gotovo ekspresno u dva seta - 0:2 (3:6, 2:6).

Samo sat i 15 minuta bilo je potrebno Ivaški da porazi srpskog tenisera. Egal je na snazi bio samo na početku prvog seta kada je Đere držao svoj servis do sedmog gema, kada ga je ispustio, a onda je dozvolio Ivaški da mu još jednom uzme brejk u devetom gemu.

Ni drugi set nije bio različit. Ivaška je doduše nešto ranije napravio prvi brejk, a onda je u poslednjem na meču, ponovo na servis Đerea iskoristio brejk i meč loptu i zakazao okršaj sa Andrejom Rubljovim u drugoj rundi.

Dušan Lajović je na terenu proveo nešto duže vremena u Beču, ali je i on pao pred Frensisom Tijafoom. Amerikanac je takođe slavio u dva seta, a naš teniser je u svakom od setova uzeo po četiri gema - 0:2 (4:6, 4:6).

Prvi set krenuo je razmenjenim brejkom na obe strane. Činilo se da je time uspostavio egal, imao je i tri brejk lopte na servis Tijafoa u šestom gemu, a onda je u devetom gemu kod druge brejk lopte koju je imao Amerikanac.

U drugom delu igre se dugo igralo gem za gem, nije bilo brejkova sve do devetog gema, kada je Frensis Tijafo iskoristio treću brejk loptu, a onda je u narednom gemu već kod prve meč lopte završio duel. U narednom kolu igraće protiv Stefanosa Cicipasa.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    26. oktobar 2021 | 21:38

    Ocekivzno, nista neobicno. Takodje i u zenskoj konkurenciji. Igraju tenis samo da bi odigrali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA