≫ 

Rešen problem Australijan opena? Đoković i ostali mogu da igraju pod jednim uslovom

Premijer Australije istakao koji su uslovi za nastup na turniru

  • 14
Novak Đoković, šampion Australijan opena

Foto: Tanjug/AP

Premijer Australije Skot Morison izjavio je danas da nevakcinisani teniseri moraju da se podvrgnu obaveznom dvonedeljnom karantinu zbog pandemije korona virusa, ako žele da igraju na Gren slem turniru Australijan open.

- Ista pravila važe za sve, bez obzira da li je reč o pobedniku Grend slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu - ili bilo kome drugom - izjavio je Morison za Seven njuz, i dodao:

- Da nisam bio duplo vakcinisan kada sam stigao kući iz Glazgova, proveo bih dve nedelje karantina u Sidneju. Države će postaviti pravila o karantinu, onakva kakva jesu.

Upitan da li to znači da će nevakcinisani teniseri moći da dođu i igraju na Australijan openu, Morison je potvrdio:

- Tačno.

Prvi teniser sveta Novak Ðoković odbio je da otkrije da li je vakcinisan i poručio prošle nedelje da možda neće igrati na turniru, jer je situacija „takva kakva jeste".

Međutim, sada kada deluje da situacija popušta i da će biti kao prošle godine, moguće je videti devetostrukog šampiona Australije na terenu.

Premijer Viktorije i dalje ne popušta

 

Šta će biti zaista ne zna se još uvek, jer premijer države Viktorija Danijel Endruz u kojoj se nalazi Melburn ima i dalje tvrd stav.

- Svi ljudi koji gledaju tenis na Australijan openu imaće dve doze vakcine, svi koji tamo rade imaće dve doze. Razumno je da ako želite da uđete u zemlju da biste učestvovali na tom turniru, onda treba da se dvostruko vakcinišete.

- Ako pokušate da uđete u SAD, većinu zemalja Evrope i toliko različitih delova Azije, morate da budete vakcinisani. Inače nećete dobiti vizu. Zašto bi ovde bilo drugačije. Ne mislim da treba previše da se priča, ako želite jednu od tih viza i dođete ovde, onda morate da budete dvostruko vakcinisani - čvrst je u stavu Endruz.

Video: Novak Đoković će biti budući duhovni vođa čovečanstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    27. oktobar 2021 | 08:47

    Drugu mogucnost i nisu imali osim te, ako Nole ne ode, dzaba su krecili. Ha ha...bravo Nole.!Samo ih cepaj.!

  • Aleksandar

    27. oktobar 2021 | 08:39

    Treba otkazati taj turnir. Igraće se kad dođu bolja vremena.

  • Propade

    27. oktobar 2021 | 09:49

    Vam AO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA