Kruže teorije da se Đoković vakcinisao, Australijanci kažu: "Nek dođe i nevakcinisan"

Šta je zapravo istina?

  • 12
Novak Đoković kovid vakcina Australian Open

Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Shutterstock

Australijen Open je sve bliži, a kako vreme prolazi, tako se i postavlja pitanje - Da li će Novak Đoković igrati na turniru ako se ne vakciniše? Međutim, na internetu je zavladala teorija koja tvrdi da je Novak zapravo vakcinisan, ali da se o tome ćuti. Razni "teroetičari" su izneli i velik broj dokaza kako bi svoju tvrdnju opravdali, no, da li je to zapravo istina?

Prvi Grend slem donosi velike nevolje za srpskog tenisera, odnosno, on je jedini teniser oko kog se vodi polemika da li će učestvovati, pošto su i organizatori svesni šta bi značilo za turnir da na njemu ne učestvuje prvi reket sveta.

Novak Đoković je do sada odbijao da se izjasni povodom vakcinacije, odnosno da kaže da li je ili nije vakcinisan, međutim, najnoviji dokazi pokazuju da je odgovor verovatno potvrdan - da je Novak primio vakcinu.

Kao najveći adut u ovoj argumentaciji se pominje video sa Tvitera, na kom se vidi Novak Đoković kako dolazi u Kan, u Francusku. Sada se verovatno svako pita, dobro, ali šta to zapravo znači?

Naime, svi ljudi koji dolaze iz Srbije u Francusku, kao sada Đoković, ukoliko nisu vakcinisani, moraju ići u 10-dnevni karantin po samom ulasku u zemlju, a ovaj podatak se može videti i na zvaničnom sajtu francuskog ministarstva za inostrane poslove.

Video: Nole stigao u Pariz, fanovi oduševljeni

Đoković je stigao u sredu, 27. oktobra, u Kan na akademiju Patrika Muratoglua, gde se priprema za masters turnir u Parizu, koji traje od 1. do 7. novembra, a s obzirom na to da nije morao u karantin, postavlja se pitanje - Da li je zapravo vakcinisan?

Nije ovo prvi put da Đoković radi nešto "što ne bi smeo", naime, on je već tokom boravka u SAD pre učešća na Ju-es openu posetio "Samer stejdž" (Summer stage) festival, gde je jedan od uslova za ulazak bio dokaz o vakcinaciji.

 

Iz Australije poručuju: "Neka dođe i nevakcinisan"

 

Iako se pokreće ogromna priča oko Novakove vakcinacije, Ministar turizma Australije, Dan Tehan kaže da bi trebalo dopustiti Novaku Đokoviću da se takmiči bez obzira na to što nije vakcinisan.

Ovime je Ministar stao nasuprot premijera Danijela Endrjuza koji je svojom izjavom već "zatvorio" vrata za sve nevakcinisane igrače, naime, on je potvrdio da neće biti izuzeća ni za koga na ovom turniru. Tehan je odgovorio i pozvao se na "zdrav razum", te da svaki nevakicinisani igrač može da se takmiči, ako prođe 14-dnevni karantin.

- Ovde treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače - posebno najboljeg na svetu, a on pristane na karantin, to je predlog dravog razuma. Đoković je bio apsolutni nosilac Australijan opena i jedan je od najboljih igrača koji je ikada igrao ovde, bila bi šteta da on ne dođe - rekao je Tehan, te nastavio.

- Važno je da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo je da koristimo zdrav razum. Ako postoji dvonedeljni karantin i igrači su bezbedni, to znači da možemo da stavimo najbolji turnir na raspologanju.

Video: Ovo mi je najbolji dan u životu: Došla je iz Francuske da upozna Noleta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. oktobar 2021 | 06:29

    A sta mislite zasto je dosao u Srbiju? Pa da obezbedi potvrdu o vakcinaciji, naravno da se nije vakcinisao.

  • Draško

    29. oktobar 2021 | 02:04

    I da jeste i da nije njegov izbor i njegovo pravo, moj izbor i moje pravo je NIKAD ! Kad se pojavi potpuno klinički ispitana vakcina za koju neće trebati potpis vec da ce proizvodjac garantovati svakom ko je primi, kao sto je to bio slucaj sa svim vakcinama ranije, onda me obavestite i netreba da mi se daje 3000 vec placam punu cenu te vakcine.

  • Dajte jednom istinu

    28. oktobar 2021 | 23:07

    NOLE KOGA LAZES ! ZASTO KRIJES DA NISI VAKCINIRAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA