Kraj sage je blizu, Šuaj Peng konačno pronađena: Kineskinja bila gošća Peking Opena

Teniserka je snimljena u svojoj domovini gde je bila specijalni gost turnira u Pekingu

  • 5
Šuaj Peng Printskrin: Twitter / Mentimoen

Kineska teniserka Peng Šuai, čija je situacija već nedeljama predmet međunarodne zabrinutosti, prisustvovala je teniskom turniru u Pekingu u organizaciji Čajna Opena.

Bivša prva teniserka sveta u dublu nije se pojavljivala u javnosti od kada je 2. novembra na kineskim društvenim mrežama objavila da ju je bivši potpredsednik Džang Gaoli primorao na seks pre tri godine i da su kasnije imali dobrovoljnu vezu, ali ni Džang ni kineska vlada nisu komentarisali njene navode.

Njen komentar je brzo obrisan sa društvene mreže Weibo, vodeće kineske drušstvene mreže, ali su se skrinšotovi njenih optužbi pojavili na Internetu. Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da nije bilo upoznato sa kontroverzama oko Peng (35), koja se vodila kao nestala nakon što je optužila bivšeg visokog zvaničnika da ju je seksualno napastvovao.

Na objavljenim fotografijama, Pengova se može videti među gostima na finalu Fila Kids Junior Tenis Čalendžer, obučena u tamnoplavu jaknu i bele pantalone, prenosi Rojters.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan rekao je novinarima da pitanje nije diplomatsko, kao i da nije upućen u situaciju, preneo je AP.

Ženska teniska asocijacija (WTA) je zahtevala da se situacija sa Pengovom "razmotri na odgovarajući način, što znači da navodi moraju da se ispitaju u potpunosti pravedno, transparentno i bez cenzure", uz pretnju da će se, u suprotnom, povući sa turnira u Kini.

Zabrinutost zbog navoda kineske teniserke, izrazila je i muška teniska asocijacija (ATP), a brojni teniseri pojedinačno su pozvali na istragu povodom njenog nestanka, među kojima je i Novak Đoković.

Portparolka Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Ženevi pozvala je u petak na "istragu sa punom transparentnošću o seksualnom napadu".

Peng je nekada bila u vrhu svetskog tenisa u dublu - osvojila je Vimbldon 2013. godine i Rolan Garos godinu dana kasnije, a tri puta je učestvovala na Olimpijskim igrama.

Video: Novaka ni nezgodan pad u prvom gemu nije poremetio: Đoković pobedom startovao na Završnom Mastersu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    21. novembar 2021 | 09:08

    Do sada su Kinezi mogli napraviti 6 kopija...

  • jovo

    21. novembar 2021 | 09:14

    Bez pritiska sveta komunistisve zabasuraju

  • pero

    21. novembar 2021 | 10:58

    Visokog funkcionera komunista optuzila.Pre ce ona nestati nego sto ce njemu pasti dlaka sa glave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA