≫ 

Đoković začas posla sredio protivnika: Srbija pobedila Austriju u Insbruku!

Ovo je bilo u Noletovom stilu

  • 4
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Teniska reprezentacija Srbije izvojevala je prvu pobedu na turniru Dejvis kupa i nalazi se vrlo blizu četvrtfinala. Posle pobede Dušana Lajovića, Novak Đoković je u jednom laganom ritmu savladao Denisa Novaka sa 6:3, 6:2 i tako zaključio pad selekcije Austrije u grupi F.

Niko nije ni sumnjao da će Đoković da slavi u ovom susretu i da donese konačnu pobedu Srbiji, samo je bilo pitanje koliko će se vremenski zadržati na terenu.

Ostao je još dubl meč gde su najavljeni Nole i Filip Krajinović protiv Osvalda i Maraha, ali ćemo već videti da li će nastup ostati u najavljenim sastavima.

Nakon teško izvojevane pobede Ducija nad Geraldom Melcerom, Đoković je znao šta mu je zadatak i definitivno mu nije pao preteško, shodno tome da ga je rešio za manje od sat vremena.

Sa druge strane, svakom protivniku je jasno da će Srbin u jednom momentu uključiti sve motore i da će biti pod paljbom najboljih udaraca na svetu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Taman kada se uljuljkao, taman kada je pomislio da Đoković nije toliko zainteresovan zbog izostanka djusa, a kamoli brejk lopti, došlo je sve na naplatu za Austrijanca.

Prva prilika za oduzimanje servisa je iskorišćena u osmom gemu, a onda je uz potvrdu istog stigao i prvi set.

Tada je, verovatno, Denis digao ruke od susreta, jer je shvatio da iz mašine ne može da izađe, tako da je za samo 15 minuta u drugom setu bilo 4:0. Pobeda je, potom, brzo stigla.

Srbija će, od 16 časova u subotu, igrati protiv selekcije Nemačke i tu bi mogao da se overi plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.

TOK MEČA

Drugi set:

6:2 - KRAAAAAAAJ! SRBIJA JE SAVLADALA AUSTRIJU!

5:2 - Ponovo nezainteresovanost Đokovića daje priliku Austrijancu da uzme gem. Sada Srbin servira za ukupnu pobedu naše zemlje.

5:1 - Eto još jednog lakog gema. Novak skoro i da ne gubi više poene na svom servisu. Još jedan gem i Austrija je gotova.

4:1 - Protivnik, tek toliko da znamo da je još na terenu, osvaja gem, ali više zbog toga što Đoković gleda samo da sačuva svoj servis.

4:0 - Još jedna potvrda i lagan ritam. Svi na klupi Srbije uz selektora Viktora Troickog su sigurni u ovaj trijumf.

3:0 - BREJK SRBIJA! Nižu se sada poeni i brejkovi srpskog asa i ovaj susret već vidi svoj kraj.

2:0 - Evo i potvrde brejka, ali govor tela najboljeg na svetu ukazuje da nema nameru da odugovlači i da je spreman da stvari sredi u najkraćem roku.

1:0 - BREJK SRBIJA! Jednom kad se uđe u Đokovićevu mašinu, nema izlaska. Melje polako Nole i sada je pitanje samo vremena za koliko će se završiti meč.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Prvi set:

6:3 - SET ZA SRBIJU! Kao što smo i rekli, kako se primiče kraj deonice, Denis će biti pod sve većim pritiskom i došao je momenat kada nije mogao da parira. Jedna loptica i najbolji zna šta da radi sa njom. Potvrda je stigla i Đoković vodi u setovima.

5:3 - BREJK SRBIJA! Znalo se da će podleći pritisku austrijski igrač i došao je taj moemant. Đoković je iskoristio prvu i jednu brejk loptu na meču i naša selekcija je sada u poziciji da jurne ka prvom setu.

4:3 - Još uvek nismo videli ni djus, a da ne pričamo o brejk lopti. Sigurno da će na Austrijanca biti pritisak kako se približavamo kraju seta.

3:3 - Udara jako Denis sa osnovne linije, a i naš as nije još uvek ušao u svoj ritam. Trčanje još nije na zadovoljavajućem nivou.

3:2 - Pokazao je zube austrijski teniser, došao do 0:30, ali čim je Đoković pojačao tempo, nije bilo problema.

2:2 - Za sada, Nole nije ugrozio protivnika, ali će doći vreme za to. Denis ima 91 odsto ubačenog prvog servisa.

2:1 - Najbolji teniser sveta još nije izgubio poen na svom servisu. Ovo obećava.

1:1 - Austrijanac nije baš u ritmu od starta, ali je uspeo na 30:30 da dođe do gem lopte koju je i iskoristio.

1:0 - Đoković je odlučio prvi da servira i to uradio na najbolji mogući način. Srbija ima prvo vođstvo u ovom meču i nadamo se da će najbolji da nastavi u ovom ritmu, jer nije izgubio poen u prvom gemu.

PRE MEČA

Srbija se nalazi u grupi F sa Austrijom i Nemačkom, a veoma smo blizu prvom trijumfu i koraku ka četvrtfinalu takmičenja.

Prvi bod je doneo Dušan Lajović savladavši Geralda Melcera u teškoj drami, tako da Nole sada ima priliku da ovu pobedu zaključi.

Đoković i Filip Krajinović bi, ukoliko pođe nešto po zlu igrali protiv Osvalda i Maraha u dublu za konačni trijumf.

Video: Nastasić za Telegraf otovoreno o Krstajiću: Evo zašto nije otišao na Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA