≫ 

Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: "Uspeo sam da pronađem sebe"

- Prošlo je više od 15 godina od kada sam debitovao. Svet mi se srušio kada sam izgubio protiv kvalitetnih protivnika - seća se Đoković svojih reprezentativnih početaka

  • 0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doneo je izjednačenje Srbiji protiv Nemačke drugog dana turnira Dejvis kupa u Austriji pošto je maksimalnim rezultatom savladao Jan-Lenerda Štrufa (6:2, 6:4) za sat i 14 minuta igre.

Novaku je ovo bio jubilarni 50. meč za reprezentaciju Srbije, a nakon meča kratko je prokomentarisao:

- Počelo je odlično, kontrolisao sam sve na startu. Onda je počeo da igra bolje, ja sam promašivao, ali sam uspeo da nađem sebe i na kraju bitna pobeda - rekao je Đoković.

Kada je reč o jubilarnom nastupu za Srbiju u Dejvis kupu, najbolji teniser sveta ne krije da je ponosan.

- Velika čast i zadovoljstvo je igrati za srpsku reprezentaciju jubilarni 50 put. Velika brojka, nisam pratio, ali ljudi iz reprezentacije su me podsetili. Prošlo je više od 15 godina od kada sam debitovao. Sećam se tih mečeva, bilo je na Gemaksu, igrali smo u dvorani, pa napolje sa Belgijancima nekoliko dugih mečeva. Svet mi se srušio kada sam izgubio protiv kvalitetnih protivnika - rekao je Novak.

Novak Đoković

Foto: TSS

Đoković je ponovo podvukao da je igranje za Srbiju za njega nešto posebno.

- To svi govore koji su svesni da imaju privilegiju da obuku nacionalni dres. Mi smo deo individualnog sporta i uglavnom igramo pojedinačno, a osećaj nije uporediv sa ovim kad smo u reprezentaciji i gajimo timski duh. Svaka generacija kroz koju sam prošao, od one zlatne iz 2010. do ove nove, podmlađene, isticala se dobrom atmosferom van i na terenu, to je bitno, presudno za timski duh, motivaciju, ohrabrenje i ostvarenje, nadam se, zajedničkog cilja da vratimo srpski tenis u sam reprezentativni vrh. Svi stremimo i nadamo se tome, za to radimo - zaključio je Đoković.

Video: Udara punom parom: Novak Đoković odradio trening sa reprezentacijom Srbije u Beču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA