≫ 

Srđan Đoković pričao o Novakovom igranju u Australiji, a zatim zagrmeo o srpskom komentatoru

Otac najboljeg srpskog sportiste oštro odgovorio kritičarima i poslao jasnu poruku

  • 51
Srđan, Novak Đoković Printskrin: B92, Foto: Tanjug/AP

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka, gostovao je na TV Prva gde je oštro pričao o odnosu pojedinih medija prema najboljem srpskom sportisti ikada, i istakao da se u Beogradu i Srbiji uopšte ne primećuje da je Novak odavde.

Kada je pričao o planovima svog sina izneo je samo ono što mu je privatno prioritet:

- On je željan svoje dece i porodice, to je fokus sada pre svega. Želi da što više vremena provede sa njima. Za taj profsionalni deo za te rekorde koji mu nedostaju, da bi zvanično bio priznat od zapadnjaka za najboljeg to je ono što ga čeka. Međutim,  on je već odavno najbolji igrač u istoriji, a jedan od najboljih sportsita ikada - rekao je Srđan i onda kritikovao odnos komentatora iz Srbije prema Novaku.

- Taj komentator sa regionalne televizije kod nas nije mogao da izgovori "naš Nole ili "naša dika", već samo Đoković, a Zvereva vrlo intimno zove  Saša. Pa, kaži slobodno naš Nole, šta je problem ovde da se kaže. Njega su Amerikanci proglasili za najspremnijeg sportistu ikada i oni ga priznaju.

Srđan Đoković Prinskrin: B92

- Komentator Eurosporta Vilander je imao užasno loše komentare godinama, a i on je počeo da ga uvažava, a regionalna televizaj kod nas nije počela da ga uvažava. Vilander je bio ovde pre nekoliko godina, pa je pitao jel Beograd rodni grad Novaka ? Kad su mu rekli da jeste on dodaje da nije imao taj nutisak jer ima samo jedan bilbord u gradu i to iznad restorana "Novak" - rekao je Srđan i nastavio u dahu:

- On je dika našeg naroda, slavite ga i učite vašu decu kako da se ponašaju kao Novak. Koliko je on učinio za našu državu,  za dijasporu. A gde je Novak u Beogradu i u Srbiji? U Crnoj Gori koja se odvojila od nas, ali ja smatram to našim narodom, moji roditelji su odande, i oni ga respektuju. On je počasni građanin Nikšića i Budve, a gde je u Srbiji počasni građani. Vreme je da se podigne brada i da se gleda u oči kad se priča sa nekim - objasnio je Srđan.

Video: Novakov pehar iz Melburna bio prevelik za vitrinu, otac Srđan napravio trik da ipak stane

On je dodao da Zapad ne voli Novaka, ali ga poštuje:

- Ja bih i ovo rekao.  Taj Zapad ga ne voli ali ga poštuje. Oni su patriote vole svoju zemlju, a to Novak pokazuje stavom, ponašanjem. To na svaki način ističe gde god se nalazi u svetu. Nekad je podizao tri prsta i ogrtao se zastavaom, ali sad nema potebe jer svi znaju odakle je. On je građanin sveta, on je predstavnik celog slobodarskog sveta. Meni nije jasno da mediji u Srbiji prenose sve loše komentare o Novaku sa zapada. Pogledajte kako Francuzi i Ameri prense svoje igrače.

.- A kod nas nije tako, on je deo svake porodice, naš Nole, naša dika, a komentator kaže Đoković, pa kaži naš Nole naša dika. Njega je Bog poslao u najgorem vremenu za srpski narod. Kada je svet pričao o nama da smo najgori, on je rtu sliku promeni - rekao je Srđan i dodao na kraju.

- Što se tiče Australijan opena. Svaka država ima svoja pravila. Mada vidim da ovi što forsiraju Fajzer vakcinu pune stadione bez maski i nemaju problem. Šta su oni bolji od ostalih. Sport mora da ima publiku jer onda nije sport.

- Da li će otići tamo ili neće zavisi od toga da li će se oni opredeliti da žele da im devetostruki pobednik dođe tamo. Naravno da on to želi jer je sportista i jer tamo ima strašno puno naših ljudi iseljenika koji jedva čekau da on dođe i da ga oni vide i mi bismo to želeli i voleli apsolutno više od svega kao i naš sin- dodao je Srđan Đoković i zaključio:

- Da li će se to desiti? Pod ovim ucenama, na ovaj način sprovedeno verovatno neće. Ja to ne bih uradio, a on je moj sin, a vi zaključite sami - poručio je on.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trkac

    28. novembar 2021 | 11:08

    Tacno sve sto je gospodin rekao. A tek koliko je Nole dao sponzorstva i donaciji u Srbiji. Kada neki fudbaler pokloni dres pise se danima, Nole daje novac. Pomene se i tu kraj. Nole, najbolji si.

  • Ooo

    28. novembar 2021 | 11:04

    Ovog puta se skroz slažem sa njim

  • Zekssar

    28. novembar 2021 | 12:55

    Naravno da je u pravu.. mnogi roditelji bi trebali da uzmu primer od Srdjana i Dijane i bore se da svoju decu izvedu na pravi put kao što su oni Novaka.. Elokventan, Školovan, human, poliglita, vrhunski sportista, veliki patriota.. i jos mnogo toga.. što se tiče bilborda, trebalo bi da ih ima u svim gradovima Srbije u što većem broju.. jer je on ra razliku od mnogih koji vise po bilbordima svetla tačka Srbije i deca i omladina bi trebali da se ugledaju na njega, da im jedan takav čovek bude primer... Novaka volim kao člana porodice i i ako znam da nikada neću imati nikakvih dodirnih tačaka sa njim.. dovoljno mi je to što znam da postoji takva osoba koja ce mozda mojoj deci u nekim sverama života da bude primer i da im da podstrkt da žive zdravim životom i budu pošteni ljudi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA