Direktor Australijan opena opet o Novaku: "Ako bude igrao, to znači da je vakcinisan"

Kreg Tajli na sve načine pokušava da privoli Đokovića da zaigra u Melburnu

  • 11
Kreg Tajli, Novak Đoković

Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Još oko dva meseca preostala su do početka Australijan opena na kojem još sa sigurnošću ne znamo da li ćemo gledati Novaka Đokovića. Srpski teniser nije objavio svoj vakcinalni status, niti to želi da učini, a iz daleke zemlje kao da pokušavaju da izvrše pritisak na najboljeg na svetu kako bi došao u Melburn.

Direktor turnira Kreg Tajli naglasio se je da je većina tenisera vakcinisana, a da svi mogu da se prijave za učešće zaključno sa 6. decembrom kada će biti zatvoren spisak. On očekuje da do početka takmičenja bude vakcinisano 90% igrača. Podsetimo, Australijan open se igra od 17. do 30. januara naredne godine.

- Danas je više od 85% igrača vakcinisano. Preuzimamo velika zasluge za to na sebe, jer smo uveli obaveznu vakcinaciju za učešće. Mislimo da će do januara između 90 i 95% igrača biti vakcinisano, jer ako nisu, neće moći da igraju - rekao je Tajli.

Direktor turnira ponovo se dotakao i Novaka Đokovića i podsetio ga je da je to turnir gde bi mogao da pretekne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju titula na najvećim teniskim turnirima.

- Novak je osvojio devet Australijan opena. Siguran sam da želi i deseti. Ima trenutno 20 Grend slem titula kao Rafael Nadal i Rodžer Federer. Jedan od njih će prestići drugog, verujem da Novak ne želi to da prepusti nekom drugom - reči su direktora Australijan opena.

 

Povlastica za nevakcinisane neće biti.

- Novak nije podelio svoj medicinski status. Jedna stvar je sigurna, ako bude igrao u januaru, to znači da je vakcinisan - rekao je Tajli.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • solunac

    28. novembar 2021 | 15:01

    Direktor Ausopena gosp. Kreg Tajli da se prvo obavezno izjasni dali je menadžar prodaje Fajzera ili organizator teniskog turnira

  • Mirjana

    28. novembar 2021 | 15:11

    On je prelezao Covid. Sta sada jg? Mislim da ni u ludilu nece da se truje!

  • Igor

    28. novembar 2021 | 15:30

    Nece igrati psihopate bolesne !!!! sta treba da se vakcinise pa da umre na terenu ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA