≫ 

Loše vesti za Srbiju: Nemačka pobedila Austriju, 1/4 finale Dejvis kupa je sve dalje

Moraće dosta toga da se poklopi

  • 8
Dejvis Kup, Srbija, Novak Đoković

Foto: TSS

Teniska reprezentacija Srbije se nalazi u ogromnom problemu, pošto jedina sigurna varijanta prolaza u narednu rundu Dejvis kupa nije uspela - Nemačka je posle preokreta slavila protiv Austrije sa 2:1, a ponovo su odlučujući poen osvojili u dubl meču.

Srbija sada zavisi od dosta toga, prvenstveno od meča Španije i Rusije, kao i krajnjeg ishoda tog duela, pošto i jedna i druga reprezentacija mogu da se nađu ispred naše selekcije.

Mnogo bi lakše bilo da je dubl kombinacija Nikola Ćaćić / Novak Đoković došla do pobede i iskoristila brejk prednosti u trećem setu protiv Puca i Kravica, ali ipak, sreća je okrenula leđa našoj selekciji. Uzdali su se naši teniseri u domaćina Austriju da će pobediti Nemačku, te da će tako doneti našoj reprezentaciji prvo mesto, međutim, ni to se nije desilo.

U prvom meču dana Rodionov je doneo prednost Austriji od 1:0, savladao je Kepfera sa 2:0. Nemci su poravnali preko Jana Lenarda Štrufa koji je identičnim rezultatom slavio protiv Novaka, da bi u dublu Puc i Kravic bili bolji od Maraha i Osvalda, takođe sa 2:0.

Novak Đoković i Nikola Ćaćić , Dejvis kup

Foto: Tanjug/AP

S ozbirom na to da ima šest grupa, svi prvoplasirani timovi će proći u četvrtfinalu, gde će im se pridružiti i dva najbolja drugoplasirana.

Švedska na drugom mestu Grupe B ima isti učinak kao Srbija (4:2 skor). Australija je iza Srbije s ozbirom da je na drugom mestu Grupe D sa samo dva dobijena meča (četiri izgubljena), a i Francuska kao drugoplasirana u Grupi C ima slabiji skor od Srbije (3-3).

Zato će sve oči biti uprte u rasplete u preostale dve grupe. Srbiji igra da Španija ili Rusija međusobni duel okončaju bez poraza (sa 3:0), ali i da SAD ili Kolumbije ne okončaju međusobni okršaj sa maksimalnim učinkom (sa 3:0), kako bi zajedno sa Švedskom obezbedila vizu za nastavak takmičenja u Dejvis kupu.

Ostaje da vidimo ishode ostalih grupa, kako bi znali da li će naša reprezentacija nastaviti pohod ka popularnoj "Salatari".

Video: Nole samleo je Rubljova i izbegao Medvedeva pre finala: Već dominira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    28. novembar 2021 | 21:43

    Loše vesti za Srbiju su batinaši u Obrenovcu.

  • Ja

    28. novembar 2021 | 22:45

    Naš tenis je bio i jeste na vrlo niskom nivou. Đoković je izuzetak i institucija,ali on sam ne može da popravi ovakvo stanje belog sporta.

  • Dule

    28. novembar 2021 | 22:02

    nisu ni zasluzili da idu dalje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA