≫ 

Sve o završnici Dejvis kupa: Evo kada Srbija ponovo igra i kakav je put do "salatare"

U četvrtfinalu se sastajemo sa Kazahstancima, dok nas u eventualnom polufinalu čekaju ili Hrvati ili Italijani

  • 3
Dejvis Kup Srbija, Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić, Viktor Troicki Foto: TSS

Dejvis kup reprezentacija Srbije je zahvaljujući pobedi ruskog dubla u sastavu Aslan Karacev / Andrej Rubljov protiv Felisijana Lopeza i Marsela Granoljersa uspela da se plasira u četvrtfinale ovog prestižnog takmičenja kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Nakon čitavog raspleta, naša zemlja je saznala i put ka eventualnoj tituli i novoj "salatari". Naši teniseri će tako ponovo na teren izaći već u sredu, 1. decembra kada ih čeka okršaj sa Kazahstancima u Madridu.

Za ovu reprezentaciju nastupaju Mihail Kukuškin, Aleksander Bulbik, Andrej Golubjev, Aleksandar Nedovjesov i Dmitri Popko. Ako sudimo isključivo po ATP rang listi, naši momci su ogromni favoriti - Bulbik je najbolje rangiran na 36. mestu, Popko je tek na 178. mestu, Kukuškin je još tri mesta iza, dok je Nedovjesov na 534. poziciji, a Golubjev je 937. igrač sveta.

Okršaj sa Kazahstancima zakazan je za 16.00 časova u sredu, baš kao što je to bio slučaj sa prethodna dva u grupnoj fazi takmičenja. Ukoliko prođu dalje u polufinale, čemu se svi nadamo, Srbija će se sastati sa boljim iz duela između Hrvatske i Italije, tako da nas potencijalno čeka zanimljiv okršaj sa zapadnim komšijama, ako ovi eliminišu Azure.

Deluje da možemo da budemo i više nego zadovoljni, pošto su na drugom kraju žreba ostali Rusi. Oni će se u četvrtfinalu sastati sa Šveđanima, dok preostali par ove faze takmičenja čine Velika Britanija i Nemačka.

Srbija će već danas saznati svog eventualnog protivnika u polufinalu, pošto se u Torinu sastaju Italija i Hrvatska, okršaj Velike Britanije i Nemačke je na programu sutra u Insbruku, Srbija i Kazahstan su na terenu u sredu u Madridu, dok je za četvrtak zakazan susret Rusije i Švedske takođe u prestonici Španije.

Polufinala će se igrati 3. i 4. decembra, dok je finale na programu u nedelju 5. decembra.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA