Slabovida je i ne čuje, a onda joj je susret sa Novakom promenio život

Vanesa Vlajković iz Perta Australija ispričala čudesan susret sa najboljim igračem sveta

  • 1
Novak Đoković i Vanessa Vlajković Foto: Tanjug/AP, Instagram/vanessa_vlajkovic

Vanesa Vlajković (24) naša devojka koja živi u Australiji u Pertu ne može da gleda tenis uživo, jer je slabovida, a sa tribina ne vidi ni teren, a kamoli lopticu. Jedino može da ga gleda uz TV i to radi stalno, naročito posle susreta sa Novakom Đokovićem koji joj je promenio život.

Ona je za australijski ABC ovako opisala šta joj se, i to prilično neverovatno, desilo posle susreta sa najboljim teniserom sveta.

- Bila sam njegov najveći navijač na svetu. Kad god bi osvojio poen, stezala bih pesnicu, skakala, neretko na potpuno čuđenje cele porodice. Verovala sam da je Novak teniski kralj, vladao je njime. Bio mi je san da ga jednom upoznam - priča Vanesa.

Tako se jedan da pokupila i otipla u Melburn januara 2020. a pošto je bilo loše vrmee usput se prehladila, ali nije odustala.

Uspela je da prođe obezbeđenje na turniru i nekako dođe do Novaka i zamoli za fotografiju. Ali, Novak je osim fotografije, poklonio Vanesi i svoj kačket. To joj je dalo dodatnu motivaciju pa je na Fejsbuku pronašla sekciju tenisa za slabovide i prijavila se.

Teniska loptica je kod ove populacije drugačija jer sadrži zvonce pa se igrači tako orjentišu.

Sada vežba redovno pet puta nedeljno i nada se da bi jednog dana mogla da odigra sa Novakom revijalni poen.

- Možda... Možda jednog dana Novak bude dovoljno hrabar da stavi povez preko očiju pa da vidimo može li da vrati moj servis -, zaključila je uz osmeh Vanesa Vlajković, zahvalna na svemu.

Video: Novak odigrao 50. meč za Srbiju u Dejvis kupu: Uspeo sam da pronađem sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    1. decembar 2021 | 20:26

    NOLE,OVO JE ZA TEBE IZAZOV.I TO ORIGINALAN.A,UJEDNO ĆEŠ NEKOGA USREĆITI,ŠTO INAČE RADIŠ.BILO BI LEPO GLEDATI TAJ SUSRET.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA