≫ 

Bruka ATP-a: Neće da daju Novaku jedino priznanje koje nikad nije osvojio, nije ni među 4 kandidata

Zaista neverovatna odluka čelnog tela u svetu muškog tenisa

  • 24
Aleksander Zverev, Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je ozbiljno "stao na žulj" ATP-u osnivanjem svoje organizacije profesionalnih tenisera i teniserki PTPA, pa mu se očigledno svete kroz nagrade koje dele na godišnjem nivou.

Jedno od takvih priznanja je i nagrada Štefan Edberg, koja se dodeljuje igračima koji tokom sezone pokažu najviše fer-pleja. Ovoga puta su kandidati Feliks Ože Alijasim, Kasper Rud, Frensis Tijafo i, verovali ili ne, Rafael Nadal, koji je propustio pola sezone zbog povrede.

Treba li uopšte pisati koliko je ovaj potez izazvao revolt navijača na društvenim mrežama, koji ATP-u postavljaju samo jedno pitanje "Gde je Novak Đoković?".

Interesantno je da su od 2004. pa sve do danas ovu nagradu osvajali samo Rodžer Federer i Rafael Nadal. Federer ih ima 13, a Nadal četiri.

Đoković nikada u svojoj karijeri nije dobio ovo priznanje, što deluje neverovatno, naročito kada se uzme u obzir da gotovo uvek čestita i aplaudira rivalima tokom meča za dobre poteze, dok i u retkim porazima pokazuje veličinu što se može videti kroz njegove pozdrave i čestitke na mreži, kao i u govorima posle mečeva.

Novak je u prošloj sezoni doživeo dva teška poraza, u polufinalu Olimpijskih igara od Saše Zvereva, i u finalu US opena od Danila Medvedeva i oba puta je, iako mu je bilo neverovatno teško, srdačno čestitao rivalima i oduševio tenisku javnost.

O nepravdi koju Novak doživljava kada je u pitanju dodeljivanje ove nagrade za fer plej, svojevremeno je pričao i njegov otac Srđan koga boli ovakav odnos čelnika ATP-a prema njegovom sinu.

- Kroz čitavu njegovu karijeru on je svojim odnosom prema domaćinima, protivnicima, pokazao da je pre svega dobar čovek, dobar dečko. Ko osim Novaka kad izgubi zagrli protivnika i kaže mu bravo majstore, svaka čast bio si bolji od mene? Drugi to urade retko kad i ponekad, a Novak uvek. I koliko je puta dobio ATP godišnju nagradu za fer plej? Pa nijednom! A koliko je Federer dobio? Pa jedno 15 najmanje! Što je strašno - rekao je Srđan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bas te gabri

    2. decembar 2021 | 12:29

    Ma opusteno,neka ostanu oni rekorderi u ovoj nagradi,bitno je ostalih 99 rekorda da im je srusio,a njima ce ostati rekordi slicni ovim,ili ono ko pljunuo najduze u dalj,.ili ko je pokupio najvise komaraca sa terena..itd.smesno

  • Oki

    2. decembar 2021 | 13:17

    A koj cemu ...... ova nebitna nagrada, nek daju Mesiju 🤣.

  • w

    2. decembar 2021 | 12:05

    Očekivano .🤷‍♀️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA