≫ 

Čilić poslao Đokoviću šmekersku poruku pred duel Srbije i Hrvatske u Dejvis kupu

Marin i Novak će odigrati svoj jubilarni 20. meč u karijeri

  • 6
Novak Đoković, Marin Čilić

Foto: Michele Sandberg/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Pred reprezentacijom Srbije je važna bitka u polufinalu Dejvis kupa, gde igra protiv Hrvatske, koja i u oslabljenom sastavu igra odlično.

Hrvati imaju u svojim redovima najbolji dubl sveta - Mektić/Pavić, ali i Grend slem šampiona Marina Čilića. Ipak, Srbija sa druge strane ima Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta i po svim parametrima najboljeg u istoriji ove igre.

Đoković igra izuzetno motivisano i ima veliku želju da osvoji svoju drugu "salataru" sa Srbijom.

Nema sumnje gledaćemo pravi spektakl kada on i Marin Čilić izađu na teren u drugom meču dana. Biće to njihov jubilarni 20. međusobni meč. Skor je do sada 17:2 u korist Đokovića, a interesantno je da su jedan meč već imali u Dejvis kupu pre 11 godina, kada su se u Splitu takmičili u okviru Dejvis kupa i tada je Đoković slavio sa 6:3, 6:3, 6:2.

Čilić je pred novi duel koji ih čeka podsetio upravo na taj meč, tako što je objavio fotografiju iz Splita na kojoj se on i Novak pozdravljaju uz reči "11 godina kasnije i dalje predstavljamo naše zemlje".

Marin Čilić, Novak Đoković

Foto: AFP/Profimedia

Tu je Čilić i tagovao Đokovića uz emotikon koji pokazuje mišiće.

Podsetimo, duel Srbije i Hrvatske počinje od 16 časova u Madridu. Prvi će na teren drugi reketi Srbije i Hrvatske, a selektori će odrediti ko će to biti. Kod Hrvata to mogu da budu Borna Gojo i Nino Serdarušić, a kod Srbije Dušan Lajović, Miomir Kecmanović ili Filip Krajinović.

Nakon prvog meča sastaju se Đoković i Čilić, a ukoliko posle prva dva meča rezultat bude 1:1, igraće se dubl koji će odrediti ko ide u finale.

U drugom polufinalu sastaju se Rusija i Nemačka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kad znam

    3. decembar 2021 | 11:14

    taj jedan slem sto ima marin je kada mu je djokovic pustio mec..znaju to svi i zato marin mora bit ponizan..a igracki je miljama iza novaka..

  • T N

    3. decembar 2021 | 09:09

    Odraće ga Hercegovac. Toliko loše igra u poslednje vreme, a i tako loš skor ima protiv Novaka da mi to govori da će baš tako biti.

  • General

    3. decembar 2021 | 09:57

    Svejedno zloban si. Bruko. Ne mozes prezaliti cinjenice…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA